Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Thorbecke penning voor Ger van der Tang

Datum nieuwsfeit: 27-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Erasmus Universiteit Rotterdam

27 februari 2003

Thorbecke penning voor dr. Ger van der Tang

Voor zijn dissertatie 'Grondwetsbegrip en grondwetsidee' krijgt dr. Ger van der Tang, verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam, op donderdag 27 februari 2003 in Leiden de zilveren Thorbecke penning uitgereikt.

Van der Tang ontvangt deze prestigieuze prijs uit handen van de Utrechtse hoogleraar Staatsrecht prof.mr. H.R.B.M. Kummeling. Slechts enkelen, waaronder prof. C.A.J.M. Kortmann van de Katholieke Universiteit Nijmegen, viel in de vorige eeuw de eer ten deel de Thorbecke penning in ontvangst te mogen nemen. Omdat de Thorbecke Stichting, verantwoordelijk voor de toekenning van de penning, verbonden is aan de Universiteit Leiden, vindt de plechtigheid plaats in de Aula van de Leidse Universiteit aan het Rapenburg.

Een dag later, op vrijdag 28 februari 2003, organiseert de sectie Staats- en bestuursrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam een symposium ter gelegenheid van het afscheid van dr. Ger van der Tang en zijn collega mr. Thom Holterman.

Tijdens het symposium, met als thema 'Orde en Wanorde: constitutionalisme en anarchisme', gaan verschillende sprekers, onder wie prof.mr. R. de Lange en dr. C.M. Zoethout, in op themas die centraal hebben gestaan in het wetenschappelijk werk van Van der Tang en Holterman. Vragen als 'wat hebben constitutionalisme en anarchisme gemeen' en 'wat is vandaag de dag het belang van vragen over constitutionalisme en anarchisme' worden tijdens het symposium uitgebreid behandeld.

Bij de afsluiting van het symposium nemen Van der Tang en Holterman de eerste twee exemplaren van een liber amicorum in ontvangst.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie