Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Marineduikers doorzoeken wrak Victory

Datum nieuwsfeit: 27-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Marineduikers doorzoeken wrak Victory

27-02-2003

Duikers van de Koninklijke Marine gaan het wrak van de kotter Victory doorzoeken op de mogelijke aanwezigheid van drie vermiste bemanningsleden. Vorige week werd het wrak ter hoogte van Den Helder ontdekt door het onderzoeksvaartuig Zirfaea van Rijkswaterstaat. De Victory werd sinds 5 november 2001 vermist.

De kotter Victory was op 5 november 2001 uit de haven van IJmuiden vertrokken en daarna werd niks meer van het schip en haar bemanning vernomen. Op 30 december 2001 spoelde het lichaam van een van de vier bemanningsleden in de omgeving van Den Helder aan. De Koninklijke Marine, Verkeer en Waterstaat en de Waterpolitie hebben vorig jaar veelvuldig naar het vermiste schip gezocht. Vorige week ontdekte Zirfaea tijdens bodemonderzoekwerkzaamheden op de Noordzee een wrak dat voldeed aan de beschrijving van de Victory. Beeldopnames met speciale apparatuur bevestigde dit. De Waterpolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie