Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Aantal onderhoudsbeurten aanhangers explosief gestegen

Datum nieuwsfeit: 27-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: BOVAG
Zoek soortgelijke berichten

BOVAG

Aantal onderhoudsbeurten aanhangers explosief gestegen

27 februari 2003

Het aantal BOVAG-onderhoudsbeurten op aanhangers is de afgelopen jaren explosief gestegen. Dat blijkt uit de uitgave Aanhangwagenbedrijven in cijfers 2002 van de BOVAG-afdeling Aanhangwagenbedrijven (AWB), die dit jaar voor het eerst is verschenen.

De aangesloten bedrijven hebben de laatste vijf jaar steeds meer onderhoudsbeurten uitgevoerd aan aanhangwagens en opleggers. Sinds 1998 is er sprake van een toename van maar liefst 278 procent. In 2001 werden er 19.500 beurten uitgevoerd. Dat komt de verkeersveiligheid in Nederland zeker ten goede. De onderhoudsbeurt is een combinatie van een keuring en onderhoud, waarbij wordt gekeken naar de oplooprem, de assen en het chassis, de opbouw en de verlichting.

De uitgave Aanhangwagenbedrijven in cijfers laat verder zien dat er in 2001 een lichte daling is geweest in het aantal nieuw verkochte aanhangwagens. Er wordt nu kennelijk langer doorgereden met aanhangers, waardoor er de komende jaren opnieuw meer onderhoudsbeurten nodig zullen zijn. Tegelijkertijd verwachten de ondernemers in de aanhangwagenbranche dat er in de toekomst meer aanhangers zullen worden verhuurd. Met name zakelijke klanten zullen een grotere vervoersbehoefte tijdelijk oplossen door een aanhanger te huren.

Aanhangwagenbedrijven in cijfers 2002 is het eerste cijfermatige overzicht van de aanhangwagensector in Nederland. Het biedt inzicht in de verkoop van nieuwe en gebruikte aanhangwagens en de samenstelling van de markt. Het is de bedoeling dat Aanhangwagenbedrijven in cijfers iedere twee jaar opnieuw wordt uitgegeven met de meest recente cijfers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie