Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Honger in Afrika: hulp nog steeds nodig

Datum nieuwsfeit: 27-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Het Nederlandse Rode Kruis

27 februari 2003
Honger in Afrika: hulp nog steeds nodig

Het leven in Ethiopië en Eritrea was al zwaar. Droogte, etnische spanningen, dalende koffieprijzen, de oorlog tussen beide landen van 1998 - 2000 en de aidsepidemie zorgen nu voor hongersnood. Geschat wordt dat tot elf miljoen mensen voedselhulp nodig zullen hebben de komende maanden.

Het Internationale Rode Kruis en het Ethiopische Rode Kruis zijn een grootschalige voedseldistributie gestart. 700.000 mensen worden hiermee geholpen. De voedselproductie is in de door droogte getroffen gebieden met negentig procent gedaald. 1500 ton zaden wordt verspreid zodat de boeren die kunnen planten gedurende het eerste regenseizoen van het jaar, dat ongeveer tot mei zal duren.

400.000 mensen zullen de komende vijf tot tien maanden voedsel krijgen. De operatie voorziet bovendien in het slaan van putten en het bouwen van opvanginstallaties voor regen. Er wordt nauw samengewerkt met andere humanitaire organisaties.

U kunt de mensen in Afrika helpen door te geven aan giro 555, het gironummer van de Samenwerkende Hulporganisaties. Dat kan ook online via de website van de Samenwerkende Hulporganisaties

In de week van 3 tot en met 10 maart besteden de publieke omroepen veel aandacht aan de hongersnood. Klik op de banner om te zien om welke programma´s het gaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie