Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Uitbreiding Nationale Hypotheekgarantie voor achterstalling onderhou..

Datum nieuwsfeit: 28-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Moerdijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente MoerdijkUitbreiding nationale hypoteekgarantie voor achterstallig onderhoud en verbeteringen aan de woning

Inwoners van de gemeente Moerdijk kunnen een aanvullende Nationale Hypotheekgarantie (NHG) krijgen voor verbetering van hun woning. Het college heeft daartoe besloten een aanvullende achtervangovereenkomst aan te gaan met Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW).

Inwoners kunnen aanvullende Nationale Hypotheekgarantie aanvragen als ze van plan zijn om hun woning te verbouwen, bijv. door:
* Het plaatsen van een nieuwe badkamer.

* Het realiseren van een aanbouw van de woning.
Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

* Kosten moeten blijken uit een taxatierapport of een bouwkundig rapport.

* Het totaal van de bestaande lening en het bedrag voor de kwaliteitsverbetering en de bijkomende kosten mag niet meer zijn dan
EUR 225.000,--.

* Als het bedrag voor kwaliteitsverbetering hoger is dan EUR 2.500,-- wordt dit bedrag volledig in depot gehouden door de geldverstrekker. Dit betekent dat, als de geldnemer door middel van facturen aantoont dat een deel van de kwaliteitsverbetering is uitgevoerd, de geldgever dit bedrag uitbetaalt.
* Kosten bedragen 0,3 % van het bedrag.

De aanvullende hypotheekgarantie levert de burgers een voordeel op van ongeveer 0,5 % op het rentepercentage van een door hen af te sluiten lening. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen voert de hypotheekgarantie in zijn geheel uit.

Door deel te nemen in de achtervangfunctie van de Stichting WEW voor de Nationale Hypotheekgarantie wordt bij een eventuele verkoop eerst het gevormde risicofonds aangesproken. Dit risicofonds is opgebouwd uit een percentage van de lening dat eigenaars storten bij het aangaan van de lening, en de afkoopsommen die alle gemeenten aan de stichting hebben betaald bij het starten van de Nationale Hypotheekgarantie. Het Rijk en de gezamenlijke gemeenten hebben ieder een aandeel van 50% als er aanspraak wordt gemaakt op de achtervangfunctie van de gemeente.

Laatst gewijzigd 28 februari 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie