Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Rijkswaterstaat hervat studie naar A4 Delft-Schiedam

Datum nieuwsfeit: 28-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Rijkswaterstaat hervat studie naar A4 Delft-Schiedam

Minister De Boer van Verkeer en Waterstaat heeft besloten dat Rijkswaterstaat de tracé/m.e.r.-procedure naar de aanleg van de A4 Delft-Schiedam hervat. In mei 2003 publiceert Rijkswaterstaat een startnotitie voor een aanvulling op de Trajectnota/MER A4 Delft-Schiedam uit 1996. De Trajectnota/MER wordt waar nodig geactualiseerd en aangevuld met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en beleid, milieu, ruimtelijke ordening en verkeer. De nota is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2004 gereed. Op basis van dit onderzoek nemen de ministers van Verkeer en Waterstaat en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer eind 2005 een tracébesluit over de aanleg van de A4. Rijkswaterstaat werkt in de tracé/m.e.r-procedure intensief samen met het regionale samenwerkingsverband Integrale Ontwikkeling Delft-Schiedam (IODS).

Om de capaciteitsproblemen op de A13 en A20, problemen met de luchtkwaliteit in Overschie en het sluipverkeer in het Westland op te lossen, worden in de startnotitie alle door de IODS-partners gewenste varianten voor de inpassing van de A4 behandeld en zullen ook enkele alternatieven voor de A4 worden bekeken. De rapportage 'Kansen benutten, impasses doorbreken', uitgebracht door het samenwerkingsverband IODS, dient als leidraad bij het doorlopen van de tracé/mer-procedure.

De startnotitie bevat een geactualiseerde probleemanalyse en de manier waarop de oplossingsrichtingen in de trajectnota/MER-fase worden uitgewerkt. Op deze onderzoeksaanpak kunnen betrokkenen in de officiële inspraakprocedure schriftelijk reageren. De inspraakronde vindt plaats in juni van dit jaar. Op basis daarvan, en op basis van adviezen van de Adviescommissie IODS en de Commissie MER formuleert de minister richtlijnen voor het doorlopen van de Tracé/m.e.r.-procedure. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat hecht bij de besluitvorming rond de A4 veel waarde aan de adviezen van de Adviescommissie IODS.

Rijkswaterstaat Zuid-Holland, Ingrid Harms, pers-pikettelefoon, 010 - 402 7050.
Verkeer en Waterstaat, Anja Sinnema, tel 070- 351 7112.

28 feb 03 12:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie