Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Elektronisch stemmen bij gemeente- en provincieraadsverkiezingen 200..

Datum nieuwsfeit: 28-02-2003
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse overheid

Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlandse Aangelegenheden Paul VAN GREMBERGEN besliste de Vlaamse regering principieel om vanaf 2006 in heel Vlaanderen elektronisch te laten stemmen bij verkiezingen. De gemeente- en povincieraadsverkiezingen van 2006 worden met andere woorden de eerste volledig elektronische stembusgang in Vlaanderen.

De Vlaamse regering engageert zich ook om bij te dragen in de subsidiëring van de gemeenten die daartoe nieuwe stemapparatuur moeten aankopen.

Omdat dezelfde stemapparatuur gebruikt moet worden voor alle verkiezingen (ook federale en Europese), moeten vooraf afspraken gemaakt worden met de andere gewesten en de federale overheid. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie