Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Asielzoekers mogen voorlopig op Ameland blijven

Datum nieuwsfeit: 28-02-2003
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)
Zoek soortgelijke berichten

CENTRAAL ORGAAN OPVANG ASIEL

Asielzoekers voorlopig op Ameland

Uitzondering bevestigt de regel: asielzoekers mogen voorlopig op Ameland blijven

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft besloten de 56 asielzoekers die momenteel op Ameland verblijven in de aanvullende opvanglocaties (AVO's) voorlopig niet over te plaatsen. Op een nader aan te geven tijdstip in de grote schoolvakantie zullen zij alsnog worden gehuisvest op het vaste land met uitzondering van hen die tussentijds uitgeprocedeerd raken en de opvang hebben moeten verlaten.

Op verzoek van het COA heeft vandaag overleg plaatsgevonden met de Friese gemeenten en de Gedeputeerde Staten van Friesland. Daarbij is nader uitleg gegeven over de grote krimpoperatie waarmee het COA bezig is. Aan de orde kwam ook de specifieke situatie op Ameland. Vervolgens heeft hierover overleg plaatsgevonden tussen het COA en het ministerie van Justitie.

Het COA benadrukt dat het langer mogen blijven van de asielzoekers op Ameland geen precedentwerking heeft voor asielzoekers op de overige opvanglocaties elders in het land. De genomen beslissing van het COA met betrekking tot Ameland is en blijft een uitzondering. Natuurlijk zal het COA bij de overplaatsingen van de overige asielzoekers zoveel mogelijk rekening blijven houden met de schoolvakanties. Het COA gaat echter door met de krimpoperatie om het aantal opvangplaatsen aan te passen aan de benodigde opvangcapaciteit.


---

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie