Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Europese primeur: digitale maquette van Nederland online

Datum nieuwsfeit: 03-03-2003
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Europese primeur: digitale maquette van Nederland online

ROTTERDAM, 20030303 -- Nederland is het eerste Europese land dat in zijn geheel digitaal te bezichtigen is via het web. Het Rotterdamse Internetbedrijf On-Site ontwikkelde op basis van gedetailleerde luchtfoto's, een landsdekkende replica, die Internetgebruikers in vogelvlucht kunnen bezichtigen.

De digitale maquette van Nederland, sinds vorige week gratis toegankelijk via www.terradesk.nl, bevat onder andere ruim 80 Gb aan beeldinformatie afkomstig van luchtfotografiebedrijf Eurosense.

De nieuwe Internetdienst wordt mogelijk gemaakt door gebruik van 'streaming media', een technologie waarbij informatie uit grote gegevensbestanden in kleine hoeveelheden tegelijk via het web wordt verstuurd. De techniek werd ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Skyline Software (www.skylinesoft.com), dat al eerder digitale stadsmodellen en 'virtual reality' maquettes (New York, Sydney, Tour de France) via het web publiceerde.

De levensechte maquette biedt makelaars, architecten en ingenieurs in Nederland de mogelijkheid om geografische gegevens eenvoudig te raadplegen en bijvoorbeeld koopwoningen en nieuwbouwlocaties aantrekkelijk in beeld te brengen. Gemeenten kunnen digitale bestemmingsplannen en toeristische bezienswaardigheden op een gebruikersvriendelijke manier aan een breed publiek presenteren.

Volgens de initiatiefnemers wordt inmiddels met een aantal partijen samengewerkt om invulling te geven aan de vele mogelijkheden die de digitale maquette biedt. Nu al kunnen zakelijke abonnees door een postcode in te toetsen naar het bijbehorende adres 'vliegen' en virtueel foto's maken vanuit het gewenste perspectief. Daarnaast zijn uitsnedes van de digitale maquette op CD-ROM en DVD verkrijgbaar voor gebruik op de PC.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie