Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Wetsvoorstel Financiële Dienstverlening

Datum nieuwsfeit: 03-03-2003
Bron: Verbond van Verzekeraars
Zoek soortgelijke berichten

Verbond van Verzekeraars

Wetsvoorstel Financiële Dienstverlening

Het ministerie van Financiën is onlangs formeel gestart met de consultatie van de conceptwet Financiële Dienstverlening. Deze wet moet straks het gedragstoezicht op verzekeraars en tussenpersonen gaan regelen. De bedoeling is dat de Wet assurantiebemiddelingsbedrijf (Wabb) en de Wet op het consumentenkrediet in deze nieuwe wet zullen opgaan.

Ook de EU-richtlijnen Verzekeringsbemiddeling en Verkoop op afstand van financiële diensten worden erin geïmplementeerd. De concepttekst zal door diverse Verbondscommissies en verzekeraars worden beoordeeld. Alle betrokken partijen kunnen tot 8 april bij het ministerie reageren. De integrale conceptwet en Memorie van Toelichting ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie