Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Overleg over going-concern waarde met ministerie van Financiën vastg..

Datum nieuwsfeit: 03-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

3 maart 2003

Overleg met ministerie van Financiën vastgelopen

Na een aantal maanden overleg met het ministerie van Financiën zijn de onderhandelingen over de going-concernwaarde vastgelopen. Dit is de waarde waarvoor je het bedrijf van je ouders overneemt, zonder dat je schenkingsbelasting hoeft te betalen.

Sinds januari 2002 is in de nieuwe schenkings- en successiewet deze going-concernwaarde bepalend voor de waarde van het bedrijf en de grond bij bedrijfsovername. De formule voor het berekenen van de going-concernwaarde moet nog steeds worden vastgesteld. Het eindbod van Financiën kwam er op neer dat een gemiddeld melkveehouderijbedrijf met dertig ha grond en 430.000 kilo melk 20.000 euro schenkingsrecht moet betalen. Dit is een forse teleurstelling voor het NAJK en voor iedereen die met bedrijfsovername bezig is. Nu vraagt het NAJK spoedoverleg aan met de staatssecretaris. Ook wordt het ministerie van LNV en de Tweede Kamer benaderd. Wordt vervolgt dus....

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie