Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Korting op Actus notaristarieven voor particulieren

Datum nieuwsfeit: 03-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Vereniging Eigen Huis


Eigen Huis Notarisservice: korting op Actus notaristarieven voor particulieren

De Vereniging Eigen Huis maakt zich sterk voor lagere notaristarieven en meer marktwerking in het notariaat. Na een succesvolle proefperiode kunnen leden van de Vereniging Eigen Huis vanaf 1 maart jongstleden gebruik maken van een kortingsregeling met het netwerk van Actus Notarissen, verspreid over 19 locaties.

Het gebrek aan marktwerking binnen het notariaat is al lange tijd een doorn in het oog van de Vereniging Eigen Huis. Mede op aandringen van de Vereniging heeft de overheid in 1999 besloten de wet op het notarisambt te wijzigen. Eén van de maatregelen is het geleidelijk vrijlaten van de tarieven, met het uiteindelijk doel ze volledig los te laten. De Commissie Monitoring Notariaat concludeert in haar eindrapport (februari 2003) dat de particuliere gebruiker, hoofdzakelijk door het gebrek aan marktmacht, nauwelijks voordeel heeft van de veelal marginale tariefsverlagingen. "Het initiatief van de Vereniging Eigen Huis om via afspraken met een landelijk werkend netwerk van notariskantoren kortingen voor haar leden te bedingen, kan hierin wellicht verandering brengen", aldus het rapport.

De Vereniging Eigen Huis biedt haar leden vanaf 1 maart 2003 de notarisservice op een groot aantal locaties in het land. Het voordeel voor leden van de Vereniging Eigen Huis is tweeledig: er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de kwaliteit van de dienstverlening en leden komen in aanmerking voor een substantiële korting op de normale tarieven van Actus Notarissen. Ruim 650.000 leden van de Vereniging Eigen Huis hebben bij aankoop van een bestaande woning recht op een korting van 10 tot 20 procent op een leverings- en/of hypotheekakte bij alle Actus Notarissen en de met Actus samenwerkende kantoren. Een advies over familierecht, zoals een testament, is gratis.

Actus Notarissen en de met Actus samenwerkende kantoren bevinden zich in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Groningen, Heerhugowaard, Heerlen, Hoogeveen, Leeuwarden, Leiden, Middelburg, Rotterdam en Utrecht. De Notarisservice van Vereniging Eigen Huis is toegankelijk voor leden via www.eigenhuis.nl www.eigenhuis.nl>

Amersfoort, 3 maart 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie