Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Europese Unie gaat zee en kust beter beschermen

Datum nieuwsfeit: 04-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van VROM
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

www.minvrom.nl

Europese Unie gaat zee en kust beter beschermen

EUROPESE UNIE GAAT ZEE EN KUST BETER BESCHERMEN

Uiterlijk in 2005 moet de Europese Commissie plannen presenteren om de Europese kusten en zeeen beter te beschermen. De plannen zullen betrekking moeten hebben op onder andere het beschermen van de biodiversiteit en het voorkomen van vervuiling door olie, gevaarlijke (radioactieve) stoffen en afval.
Dit hebben de ministers van milieu vandaag in Brussel besloten. Staatssecretaris van Geel verwelkomt een Europees beleid om het mariene milieu te beschermen.

Naar aanleiding van de ramp met de olietanker Prestige is de Europese Commissie inmiddels met een voorstel gekomen om het vervoer van zware oliesoorten in enkelvoudige tankers van en naar Europese havens te verbieden. Ook heeft de Europese Commissie voorstellen gedaan om enkelvoudige tankers versneld uit de vaart te nemen.

Staatssecretaris van Geel is een voorstander van het uit de vaart nemen van enkelvoudige tankers, maar dat moet volgens hem wel op een voor mens en milieu verantwoorde manier gebeuren. De sloop van oude tankers, die meestal in ontwikkelingslanden plaatvindt mag volgens Van Geel niet het milieu en de gezondheid van de betrokken werknemers in gevaar brengen.

voor informatie:
Babette Graeber
persvoorlichting VROM
06-53660361

04 mrt 03 20:35

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie