Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Afsluiting Muntweg (N351) tussen Kuinderweg en rijksweg A6

Datum nieuwsfeit: 04-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Flevoland


Februari 2003

Afsluiting Muntweg(N351) tussen Kuinderweg en rijksweg A6

Ook dit jaar voert de Provincie weer de nodige onderhouds- en reconstructiewerkzaamheden uit aan haar wegennet. Hiermee wordt niet alleen het wegennet in stand gehouden, maar wordt ook het comfort en de veiligheid voor de weggebruikers waar nodig sterk verbeterd. Het eerste project dat wordt opgestart is de reconstructie van een gedeelte van de Muntweg dat plaatsvindt van 4 t/m 14 maart.

De overlaging en reconstructie van het gedeelte Muntweg tussen de aansluiting van het Friese-pad en rijksweg A6 betekent dat de Muntweg tussen de Kuinderweg en de oostelijke op/afrit van rijksweg A6 van dinsdag 4 maart t/m vrijdag 14 maart afgesloten is voor het wegverkeer. Wettelijke maatregelen met betrekking tot de
arbeidsomstandigheden van de weg-werkers vereisen dit. Let wel: de afslag Muntweg (nr. 15) blijft gewoon open voor het verkeer met bestemming Emmeloord-de Erven/ Espel.

Tijdens de afsluiting van het gedeelte Muntweg wordt het verkeer dat hier normaliter gebruik van maakt door middel van borden omgeleid via de Oosterringweg en de Kuinderweg. Het brom- en fietsverkeer kan tijdens de uitvoering van de werkzaamheden gebruik blijven maken van het naast de weg liggende fietspad. Het dient wel rekening te houden met werk- en/of bestemmings-verkeer dat in voorkomend geval gebruik mag maken van het fietspad.

De werkzaamheden die in het weggedeelte worden uitgevoerd omvatten in hoofdzaak het vervangen van oude asfaltlagen door een tweetal nieuwe asfaltlagen. Daarnaast wordt ter hoogte van de aan-sluiting van het Friesepad de weg aan de noordzijde verbreed om hier een opstelvak voor linksafslaand verkeer te kunnen maken. Ook wordt de zogeheten middengeleider nabij rijksweg A6 vernieuwd en wordt zowel in vormgeving als in uitvoering een nieuwe markering aangebracht.

Na uitvoering van de werkzaamheden moet dit gedeelte Muntweg het verkeer tenminste weer 15 jaar op een veilige en comfortabele manier kunnen verwerken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie