Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Uitkering meerderjarige ex-ama ten onrechte beëindigd

Datum nieuwsfeit: 04-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Uitkering meerderjarige ex-ama ten onrechte beëindigd
Bron: Rechtbank Haarlem

Datum actualiteit: 4-03-2003

Een 24-jarige vreemdelinge, die destijds als alleenstaande minderjarige asielzoekster naar Nederland is gekomen, ontving een leefgelduitkering van de stichting Nidos, die daarvoor geld ontvangt van het Ministerie van Justitie. De uitkering wordt in december 2002 stopgezet.
Zij tekent daartegen bezwaar aan bij zowel het ministerie als de stichting Nidos en vraagt de rechtbank een voorlopige voorziening te treffen.
De rechtbank oordeelt dat de stichting Nidos geen bestuursorgaan is en dat er dus geen sprake is van een besluit van de stichting waartegen bezwaar en beroep kan worden ingesteld. Het verweer van de minister dat er evenmin sprake is van een besluit van de minister, waar tegen bezwaar en beroep mogelijk is, wordt verworpen. Vervolgens wordt vastgesteld dat bij het besluit tot het beëindigen van de uitkering dezelfde criteria moeten worden gehanteerd als ten aanzien van andere meerderjarige uitgeprocedeerde asielzoekers gelden. Niet is onderzocht of de vreemdelinge kon aantonen dat zij heeft meegewerkt aan haar terugkeer of zelf terugkeeractiviteiten heeft ontplooid. Zij heeft daarover ook geen voorlichting ontvangen. Daarom kon beëindiging van haar leefgeld in december 2002 niet aan de orde zijn. De Minister van Justitie moet de betaling van de uitkering voortzetten totdat op het bezwaarschrift zal zijn beslist.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AG3024

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10929&i=&ti= http://www.rechtspraak.nl/act...d=10929&i=25&ti=3 . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10929&i=&ti= .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie