Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Groot-Brittannië pakt misbruik kinderen aan

Datum nieuwsfeit: 04-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen
Zoek soortgelijke berichten

Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Groot-Brittannië pakt misbruik kinderen aan

Britse volwassenen die met kinderen aanpappen om hen te misbruiken, moeten voortaan rekening houden met vijf jaar cel. Dit voorstel lanceerde de Britse regering samen met een aantal andere wetswijzigingen om seksuele misdrijven aan te pakken. Londen sprak bij de presentatie over de radicaalste herziening van de zedenwetgeving in vijftig jaar.

De nieuwe overtreding van "aanpappen" geeft de politie de mogelijkheid in te grijpen en een verdachte te arresteren voordat er seksuele handelingen plaatsvinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor een oudere man die zich op het internet in een chatroom uitgeeft voor een 15-jarige jongen, en op die manier contact legt met een minderjarige.

Mensen die zijn veroordeeld voor seksueel misbruik moeten zich voortaan elk jaar laten registeren, en niet meer om de vijf jaar. Doen zij dat niet dan riskeren zij vijf jaar cel.

---


---

Laatst gewijzigd: 04-03-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie