Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Sanering ongezuiverde afvalwaterlozingen in buitengebied Duiven

Datum nieuwsfeit: 05-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Duiven
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

05-03-2003
Sanering ongezuiverde afvalwaterlozingen in het buitengebied

Binnenkort gaat het project "IBA-Buitengebied" van start. "IBA" staat voor individuele behandeling van afvalwater ofwel een mini-afvalwaterzuiveringssysteem.

Dit project is bedoeld voor de woningen in het buitengebied die niet op de gemeentelijke riolering zullen worden aangesloten. De gemeente Duiven biedt de betreffende bewoners de mogelijkheid om deel te nemen aan het IBA-project.
In het kort komt het hierop neer dat de gemeente kosteloos een hoogrendement IBA-systeem, klasse II aanbiedt. De aanschaf, de aanleg, het periodieke onderhoud en het verhelpen van storingen wordt door de gemeente Duiven als een gemeentelijke taak gezien. Daar staat tegenover dat de gebruikers jaarlijks een vergoeding betalen. Deze vergoeding komt overeen met het rioolrecht en de verontreinigingsheffing die de bewoners die op de riolering zijn aangesloten, ook betalen.
De kosten die dan nog overblijven voor de perceeleigenaren/gebruikers blijven beperkt tot het aansluiten van de riolering uit de woningen op het IBA-systeem.

Voordat de gemeente de definitieve plannen per perceel verder uitwerkt, wil zij graag weten of er interesse is voor de geboden oplossing.
Daarom worden er op 13 en 17 maart 2 voorlichtingsavonden georganiseerd.
De betreffende perceeleigenaren/gebruikers zijn persoonlijk voor één van de avonden uitgenodigd.

Bent u van mening dat uw woning ook onder dit project valt en hebt u geen persoonlijke uitnodiging voor één van deze twee informatie-avonden ontvangen, neem dan contact op met Linda Migchelbrink van de afdeling Milieu en Bouwzaken. Zij is bereikbaar onder nummer 0316-279330.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie