Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Rechters zien kwaliteit rechtspraak in gevaar komen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Justitie

Rechters zien kwaliteit rechtspraak in gevaar komen 5 maart 2003

De kwaliteit van de rechtspraak in Nederland komt in gevaar, als extra investeringen in de rechterlijke organisatie de komende jaren uitblijven. Aanscherping van het veiligheidsbeleid en internationalisering van het recht zorgen voor meer en moeilijker zaken. Deze ontwikkelingen kunnen niet met de bestaande capaciteit worden opgevangen. Dat schrijft de Raad voor de rechtspraak in een brief aan de informateurs. De Raad vertegenwoordigt behalve de Hoge Raad alle gerechten in Nederland.

Door maatschappelijke en juridische ontwikkelingen zal het aantal rechtszaken de komende jaren sterk toenemen. De rechtspraak is niet berekend op de gevolgen van deze ontwikkelingen, aldus de Raad.

Een goed functionerende rechtspraak, die het vertrouwen van de burger geniet, geldt als één van de belangrijkste pijlers van de rechtsstaat. De Raad voor de Rechtspraak vraagt aan de bij de kabinetsformatie betrokken partijen met klem om te blijven investeren in de rechtspraak.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie