Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Bekendmaking Tijdelijke referendumwet Alphen

Datum nieuwsfeit: 05-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alphen aan den Rijn


Bekendmaking Tijdelijke referendumwet (Twr)inzake Bewakingsapparatuur

De gemeenteraad heeft op 20 februari 2003 het volgende besluit genomen dat valt onder de Tijdelijke referendumwet:

Besluit wijziging Algemene Plaatselijke Verordening: 2.4.14 Bewakingsapparatuur

Met dit besluit wordt het verboden om personen op de openbare weg gade te slaan met behulp van cameras. Met deze wijziging in de APV blijft de privacy van de burgers van Alphen aan den Rijn in de toekomst gewaarborgd.

Het kan soms noodzakelijk zijn om ter beveiliging van personen en/of goederen of ter voorkoming van verstoring van de orde en rust in een gebouw een gedeelte van de openbare weg in beeld te brengen met cameras. Van geval tot geval zal moeten worden beoordeeld of de uitbreiding van het cameratoezicht tot de openbare weg gerechtvaardigd is. Deze beoordeling wordt aan de burgemeester overgelaten.

Inzien stukken
Het raadsbesluit ligt voor iedereen vanaf 6 maart 2003 ter inzage bij de ontvangsbalie in het Stadhuis. U kunt daar terecht van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Ieder kan op verzoek een afschrift verkrijgen van dit besluit, tegen betaling van de daaraan verbonden kosten.

Procedure
Van 6 maart tot en met 27 maart 2003 (3 weken) kan door degenen die kiesgerechtigd zijn voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad een inleidend verzoek worden gedaan voor het houden van een referendum met betrekking tot dit besluit. Tijdens de kantooruren, maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur kan door de kiesgerechtigde persoonlijk het inleidend verzoek worden ingediend bij de Afdeling Burgerzaken (de heer A. Reeskamp, telefoon 0172-465275). Na afloop van deze periode wordt bepaald of de kiesdrempel is gehaald. Als de kiesdrempel niet is gehaald treedt de verordening in werking. Als de kiesdrempel wel is gehaald kan een definitief verzoek worden gedaan om een raadgevend referendum te houden.

Publicatie weekagenda 5 maart 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 04 maart 2003 laatste wijziging

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie