Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

In navolging van verwerpelijke zwarte lijst werknemers nu ook TV-pro..

Datum nieuwsfeit: 05-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Dienstenbond CNV
Zoek soortgelijke berichten

Dienstenbond CNV

In navolging van verwerpelijke zwarte lijst werknemers nu ook TV-programma met verborgen camera
05-03-2003

Persbericht

In diverse kranten van PCM Uitgever, waaronder Trouw en Volkskrant, stond vanochtend een advertentie van omroep Veronica. Hierin worden ondernemers gevraagd te reageren indien zij vermoeden dat hun personeel hen besteelt of belazert maar dat zij dat niet kunnen hard maken. Veronica zegt door middel van het produceren van een televisieprogramma kosteloos
het bewijs te zullen leveren via een verborgen camera. De CNV Dienstenbond vindt dit idee voor een televisieprogramma verwerpelijk. Bestuurder Richard Leloux: Vanwege de kijkcijfers worden alle vormen van privacy van werknemers overboord gezet. Als een verborgen camera wordt ingezet om amusement te maken kan ik me dat nog voorstellen, maar als dat tot doel heeft om mensen blijvend te beschadigen, vraag ik mij werkelijk af waar de pulpgrens ligt.

De CNV Dienstenbond vindt dat als een werkgever een probleem heeft met een werknemer, hij/zij dat persoonlijk oplost met betreffende werknemer. En als dat niet gaat dan leg je het in handen van een officiële instantie zoals Justitie. Eerst was er de ophef over een zwarte lijst voor werknemers
waar de CNV Dienstenbond zeer op tegen is, en nu dit. Personeelsbeleid is een serieuze zaak, en de omgang met werknemers mag niet ten grabbel worden gegooid, aldus bestuurder Leloux.

Voor nadere informatie:
Richard Leloux (bestuurder): tel. 0620471891.
Rina van der Werf (persvoorlichter): tel: 0620005272.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie