Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Wethouders Stede Broec treden af vanwege onvoldoende steun in raad

Datum nieuwsfeit: 05-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Stede Broec
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Stede Broec

5-3-2003
WETHOUDERS TREDEN AF

Wethouders treden af vanwege onvoldoende steun in de raad

De wethouders van Stede Broec zijn afgetreden; mevrouw E-Winter-van Kampen en de heren Z.H. Bruijn en H. Flierman hebben vanmorgen (woensdag 5 maart) hun portefeuilles beschikbaar gesteld.

Voorzitter van de raad brengt raadsleden op de hoogte Burgemeester Haanstra (in zijn rol van voorzitter van de raad en van het college) heeft de raadsleden in een brief op de hoogte gesteld van de situatie. Aanleiding tot de stap van de wethouders, aldus de brief: er is naar hun oordeel onvoldoende steun in de raad voor de fusie met Venhuizen en Drechterland. ?Toen het college van B&W in april vorig jaar aantrad, was er een ruime meerderheid voor de herindeling. Tussen toen en nu is een aantal raadsleden van gedachten veranderd. Dat heeft tot gevolg gehad dat er niet langer voldoende slagkracht is om een veeleisend proces als een herindeling tot een goed eind te brengen. Daardoor is er ambtelijk en bestuurlijk onzekerheid ontstaan; de wethouders vinden dat zij daar niet langer verantwoordelijkheid voor kunnen dragen.?

Bovendien, zo gaat de brief verder, duurt de aanloop naar de herindeling al een aantal jaren. Met de fusie in het vooruitzicht zijn belangrijke beslissingen en grote uitgaven uitgesteld, vacatures op het gemeentehuis niet vervuld. Dat mag niet langer duren; er moet orde op zaken worden gesteld.

B&W betreuren ontstane situatie
Het college van B&W betreurt de gang van zaken, schrijft burgemeester Haanstra in zijn brief. Er is lang en intensief over gepraat. Uiteindelijk was de conclusie dat er geen andere mogelijkheid was dan aftreden.

De nu demissionaire wethouders blijven de lopende zaken behartigen in afwachting van de vorming van een nieuw college. Vanuit de raadsfracties worden initiatieven verwacht voor de samenstelling van een nieuw college van burgemeester en wethouders.

De herindeling met Venhuizen en Drechterland is, in elk geval voorlopig, van de baan. Om misverstanden te voorkomen: de raadsvergadering van 6 maart gaat gewoon door; alleen het voorstel over de herindeling is van de agenda verdwenen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie