Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten regiopolitie Drenthe 06-03-2003

Datum nieuwsfeit: 06-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 6-03-2003
Berichten van donderdagmorgen
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Alcohol in het verkeer
HOOGEVEEN - De politie in Hoogeveen hield woensdagavond op de Buizerdlaan een 22 jr. automobilist uit die plaats aan. Tijdens een controle bleek dat het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien constateerden de agenten alcoholgebruik. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Hem werd een rijverbod van 24 uur opgelegd en zijn auto werd in beslag genomen. Bij het verlaten van het politiebureau kreeg hij bovendien - in de vorm van een dagvaarding - een uitnodiging om zich binnenkort voor deze feiten voor een rechter te verantwoorden.

MEPPEL - Op de Heinsiusstraat in Meppel hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 38 jr. automobiliste uit die plaats aan. Ook zij had gedronken. Er werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,65 promille.

GASSELTE - Bij een 27 jr. automobilist uit Gasselte werd in de nacht van woensdag op donderdag een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1,2 promille. De man werd rijdend in zijn auto door de politie gecontroleerd op De Heugte in Gasselte.

Autoinbraken
SMILDE - In de nacht van woensdag op donderdag is in Smilde ingebroken in zeven auto`s. De dief of dieven hadden het voorzien op geluidsapparatuur. De auto`s stonden geparkeerd in de Sluiskampen, Kerklaan, Kastanjelaan, Prins Hendrikstraat, Prins Bernhardstraat, Prins Clausstraat en Prinses Marijkestraat.

NORG - In dezelfde nacht is in Norg ingebroken in drie geparkeerde auto`s. Deze stonden aan de Oldengaarde, Batinge en Dikninge. Ook hier had men het voorzien op geluidsapparatuur.

EMMEN - Op de parkeerplaats bij het ziekenhuis aan de Boermarkeweg in Emmen is woensdagavond een radardetector uit een auto gestolen. De schade aan de auto is echter vele malen groter dan de waarde van de detector. Naast een deuk en een kras in het plaatswerk werden ook nog eens twee zijruiten vernield. De eigenaar van de auto zag een blanke man, gekleed in een lichtkleurige broek en een donker jack weglopen bij zijn auto. De man droeg ook een mutsje.

Overlast drugsverslaafde
EMMEN - Eerst werd hij woensdagavond aangehouden in het ziekenhuis in Emmen omdat hij daar een ruit had vernield. Kort na zijn vrijlating werd hij opnieuw aangehouden omdat hij op het Marktplein in Emmen een fiets had gestolen. De 34 jr. man uit Leeuwarden die dit deed is drugsverslaafd. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij dit gedaan had omdat hij direct opgenomen of geholpen wilde worden. Na zijn tweede aanhouding kreeg hij voor de nacht onderdak op het politiebureau. Vandaag wordt getracht hulpverlening voor hem te regelen. Natuurlijk wordt er ook proces-verbaal opgemaakt voor de vernieling en diefstal.

Inbrekers aangehouden
HOOGEVEEN - In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie in het ziekenhuis in Hoogeveen twee mannen van 24 en 27 jr. uit die plaats aan. De twee worden er van verdacht eerder in de nacht te hebben ingebroken in een horecagelegenheid aan de Willemskade. Daarbij raakte één van de verdachten zodanig gewond dat hij zich moest laten behandelen in het ziekenhuis. Via een tipgever kwam de politie hen op het spoor. Het is nog niet bekend of er iets gestolen is. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Banden lek gestoken
HOOGEVEEN - In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden in Hoogeveen op het Stoekeplein en omgeving bij zeker zes auto`s banden lek gestoken.

Man mishandelt echtgenote
EMMEN - Op de Landschapslaan in Emmen hield de politie woensdagmiddag een 35 jr. man uit die plaats aan. Hij had kort daarvoor zijn 37 jr. echtgenote mishandeld. De vrouw liep hierna in verwarde toestand op de weg en omstanders belden de politie. De vrouw deed aangifte. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld.

Einde uitzendingen Paloma
KLAZIENAVEEN - De radiocontroledienst en de politie maakten woensdagmiddag een einde aan de illegale uitzendingen van radiopiraat Paloma. De zender werd gepeild en aangetroffen in een woning aan het Zuiderkruis in Klazienaveen. Tegen de 18 jr. eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt. De zender en versterker zijn in beslag genomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie