Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

PvdA bepleit verplaatsen Marinefuncties Amsterdam naar Den Helder

Datum nieuwsfeit: 06-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Partij van de Arbeid
Zoek soortgelijke berichten

Partij van de Arbeid

PvdA: Marinefuncties naar Den Helder!

06-03-2003

PvdA bepleit verplaatsen Marinefuncties Amsterdam naar Den Helder

PvdA-kamerlid Frans Timmermans zal morgen bij een bezoek aan Den Helder in navolging van provinciaal lijsttrekker Marleen Barth pleiten voor het verplaatsen van functies van het Amsterdamse Marine-etablissement naar Den Helder.

PvdA-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen Marleen Barth zei vorige week op campagne in Den Helder dat voor de Marinestad de extra werkgelegenheid van groot belang is en Amsterdam de vrijkomende ruimte goed kan gebruiken voor nieuwe woningen. Bovendien kunnen extra Marinefuncties in Den Helder een impuls geven aan het middelbaar beroeps- en technisch onderwijs in de kop van Noord-Holland.

Frans Timmermans stelde op 17 december 2002 schriftelijke vragen aan de minister van Defensie en de minister van VROM over de plannen van de Marine met het Marine-etablissement in het centrum van Amsterdam. Aanleiding voor de vragen waren de plannen van Defensie met het terrein die een week eerder in de Amsterdamse raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling werden besproken. De PvdA is voorstander van concentratie van de Marine in Den Helder. Niet alleen functies uit Amsterdam, maar ook van andere Marinelocaties komen wat Timmermans betreft in aanmerking voor verplaatsing.

PvdA-gemeenteraadslid Thijs Reuten wil graag dat er serieus gekeken wordt naar de mogelijkheden van gehele of gedeeltelijke functieverandering op termijn vanwege de grote behoefte aan woningbouwlocaties en de unieke plek waar het hier om gaat. Meest teleurstellend in de antwoorden op de vragen van kamerlid Timmermans vindt de PvdA dat Defensie niet bereid is de huidige plannen te heroverwegen. 'Op die manier komen we dus niet verder', aldus Reuten, die op 7 maart ook in Den Helder zal zijn.____________

Voor meer informatie:

Marleen Barth (Lijsttrekker Provinciale Staten Noord-Holland) 06 5424 1809

Frans Timmermans (Tweede Kamer, Den Haag), 06 1830 5915

Thijs Reuten (Gemeenteraad, Amsterdam), 06 2292 5455

Voor de vragen van Frans Timmermans en de antwoorden van de minister kijk op:
www.amsterdam.pvda.nl/main.php?pag=nieuwsbericht&id=405

Thijs Reuten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie