Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nederlandse organisaties accepteren Anti-Doping Code

Datum nieuwsfeit: 06-03-2003
Bron: NOC*NSF
Zoek soortgelijke berichten

NOC*NSF


(ARNHEM) - NOC*NSF, de NOC*NSF Atletencommissie, het Ministerie van VWS, Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) en Doping Controle Nederland (DoCoNed) ondersteunen de acceptatie van de Anti-Doping Code.

Met de World Anti-Doping Code krijgen (top)sporters te maken met dezelfde dopinglijst, overeenkomstige sancties en dezelfde dopingcontroleprocedures ongeacht hun tak van sport of nationaliteit. Met duidelijke richtlijnen voor bijvoorbeeld afgifte van medische attesten, een betere afstemming van controles en gerichte controles.

Vanuit het oogpunt van de topsporters is harmonisatie en afstemming van beleid van de betrokken organisaties bij antidopingbeleid noodzakelijk en belangrijk. Het adopteren van de Code is ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie