Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Hobbyisten in Leusden moeten maatregelen treffen tegen vogelpest

Datum nieuwsfeit: 07-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Leusden

Persbericht

Bureau Communicatie Gemeente Leusden
nummer 03-003 vrijdag 7 maart 2003

Nadere informatie bij, Paul Custers, telefoon 033-4961619/06-54694719

LNV: HOBBYISTEN MOETEN MAATREGELEN TREFFEN TEGEN VERDERE VERSPREIDING VOGELPEST !

De bestrijding van verdere uitbreiding van de vogelpest richt zich in eerste instantie op de professionele pluimveesector. Toch benadrukt het Ministerie van LNV dat ook de menen die uit hobby pluimvee houden verplicht zijn zich te houden aan de ingestelde maatregelen.

Zo gelden voor de Gelderse Vallei, en dus ook voor Leusden vervoersverboden op pluimvee, broedeieren, gebruikt strooisel en pluimveemest. Daarnaast is iedereen verplicht om het pluimvee op hok te houden. Zodra besmetting van een professioneel bedrijf wordt vastgesteld wordt dat bedrijf en pluimveebedrijven in een straal van 1 km eromheen (later in de week misschien in een straal van 3 km) geruimd. Het vernietigen van pluimvee in de genoemde cirkel rond een besmet bedrijf geldt ook voor hobbydieren!

Particuliere bezitters van pluimvee worden door het Ministerie van LNV opgeroepen in het geval van dode dieren of dieren die minder water of voer tot zich nemen dan gebruikelijk onmiddellijk de dierenarts in te schakelen. Vee vervoeren naar de dierenarts is verboden.

De belangrijkste bron van besmetting is contact tussen de dieren onderling, maar ook contact tussen mensen en dieren kan tot besmetting van de laatste leiden. Als u met uw pluimvee in aanraking bent geweest, dient u zich om te kleden en uw handen en schoenen goed schoon te maken.

De maatregelen ter bestrijding van de klassieke vogelpest hebben betrekking op de pluimveesoorten kippen, kalkoenen, kwartels, parelhoenders, eenden, ganzen, fazanten, patrijzen en duiven. Postduiven zijn van de maatregelen uitgezonderd.

Deze en andere aanwijzingen worden verstrekt door het Ministerie van LNV. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het LNV-loket: 0800-233322. Ook is er informatie te vinden op de website van het Ministerie: www.minlnv.nl/vogelpest of op teletekstpagina 461

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie