Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba ontdekt illegalen in Simpson..

Datum nieuwsfeit: 07-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba ontdekt illegalen in Simpson Bay

07-03-2003

De kustwachtbemanning van patrouilleboot Inshore I-17 heeft dinsdag (4 maart) tijdens haar patrouille in Simpson Bay drie illegalen aangehouden en overgedragen aan de politie. De mannen, die illegaal op Sint Maarten verbleven, voeren in een speedboot, een zogenoemde "Go Fast". Nadat de Kustwacht hen tot stoppen had gedwongen, bleek dat de bemanning geen papieren bij zich had om zich te kunnen identificeren. Ook voor de boot waren geen papieren aanwezig. De bemanning verklaarde dat zij aan het vissen was, maar er werd geen visgerei op de boot aangetroffen. Later bleken de drie illegaal op Sint Maarten te verblijven. De speedboot was voorzien van twee buitenboordmotoren en had 2000 liter benzine aan boord.

De kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba heeft bij het uitoefenen van haar taak tevens de beschikking over materieel en personeel van de Koninklijke Nederlandse Marine. Zo zijn ter ondersteuning onder andere drie Lockheed Orion P3C vliegtuigen, één Lynx helikopter en een stationsschip in het Caribisch gebied aanwezig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie