Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Bos en Balkenende nemen tienduizenden handtekeningen in ontvangst

Datum nieuwsfeit: 07-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Socialistische Partij
Zoek soortgelijke berichten

Socialistische Partij

12de congres

Bos en Balkenende nemen tienduizenden handtekeningen in ontvangst: `Twee maal nominaal blijft een schandaal!'

07-03-2003 * Vrijdagmiddag even voor 15:00 uur overhandigt Agnes Kant van de SP aan Wouter Bos en Jan Peter Balkenende meer dan 35.000 protesthandtekeningen tegen de absurde verhoging van de ziekenfondspremie. De onderhandelaars van PvdA en CDA zeggen dat ze over dit punt een overeenkomst hebben gesloten, maar scheppen geen duidelijkheid. De SP wil weten of de heren zich aan hun verkiezingsbeloftes houden. Zo verklaarde Bos zonder voorbehoud dat de verdubbeling van de baan zou gaan.

Agnes Kant: Maak stijging ziekenfondspremie ongedaan! Het kabinet van CDA, VVD en LPF schrapte een enorm bedrag op de uitgaven voor de ziektekosten en compenseerde dat door de ziektekostenpremies te verdubbelen. Vooral voor lagere inkomens is dit een onevenredig zware aanslag op het loonstrookje. De beloofde compensatie bleef achterwegen. Op 6 januari startte Agnes Kant namens de SP de actie `Twee maal nominaal is een schandaal!', waarmee in korte tijd tienduizenden handtekeningen werden opgehaald.

De handtekeningen worden vanmiddag op het Binnenhof overhandigd onder het motto `Twee maal nominaal blijft een schandaal!'. Agnes Kant: Balkenende heeft deze verdubbeling op zijn geweten en Bos heeft keihard gezegd: deze verdubbeling gaat van de baan. Beide politici beweren om de haverklap dat ze meer naar de mensen gaan luisteren, dus ik reken er op dat ze deze tienduizenden protesthandtekeningen serieus nemen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie