Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 07-03-2003

Datum nieuwsfeit: 07-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Vrijdag 7 maart 2003

Inbraak woning
Bergen op Zoom: Tijdens de afwezigheid van de bewoners is woensdagmiddag ingebroken in een woning aan de Mondafseweg. De dader(s) verschafte zich de toegang tot de woning door de achterdeur te forceren. De woning is doorzocht en op dit moment word er een geldbedrag en documenten vermist.

Inbraak winkel
Bergen op Zoom: In een winkel aan de Sint Josephstraat is donderdagnacht ingebroken. De dader(s) verschafte zich de toegang door via het dak/zijmuur door een ruit naar binnen te klimmen. In de winkel zijn een aantal flesjes water leeggedronken. Er is getracht de kluis te openen, maar dit is uiteindelijk niet gelukt. Vermoedelijk is er niets weggenomen.

Snelheidscontrole
Bergen op Zoom: Donderdag is binnen de gemeente Bergen op Zoom een aantal snelheidscontrole gehouden. De controles vonden plaats op de Wouwsestraatweg, de Laan van Reimerswaal en de Guido Gezellelaan. Tussen 09.00 en 15.00 uur is een 993-tal voertuigen gecontroleerd. 109 bestuurders bleken te hard gereden te hebben. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid betrof 87 km per uur.

Diefstal uit auto
Bergen op Zoom: Omstreeks 19.00 uur donderdagavond parkeerde een inwoner uit Bergen op Zoom zijn auto aan het Genieplein. Toen hij na een paar uur terug kwam bleek dat er in zijn auto was ingebroken. De dader(s) vernielde een ruit waarna de autoradio-/CD-speler is gestolen.

Vernieling auto
De Heen: Dinsdagnacht is een auto die geparkeerd stond aan de Oude Heijdijk in De Heen bekrast. Aan beide zijde van de auto, op de motorkap en het kofferdeksel werden krassen aangetroffen. Ook de linkerbuitenspiegel moest het ontgelden. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Autogordelcontrole
Hoogerheide: De politie van het team Woensdrecht heeft donderdagmiddag een autogordelcontrole gehouden. Op de Scheldweg in Hoogerheide en de Putseweg in Ossendrecht zijn in totaal 8 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. In totaal zijn 125 voertuigen gecontroleerd.

Diefstal uit auto`s
Rucphen: In een tweetal auto`s die geparkeerd stonden op de Burgemeester Antonissenstraat in Rucphen is ingebroken. De inbraken vonden donderdagnacht plaats. De dader(s) vernielden de ruit van het portier en namen diverse goederen mee, waaronder een autoradio-/CD-speler. Beide eigenaars hebben aangifte gedaan bij de politie.
Ook op de Benedictastraat in Sprundel werd ingebroken

Vernieling auto
Oud Gastel: Een auto die geparkeerd stond aan de Veerkensweg in Oud Gastel is donderdagnacht vernield. De dader(s) stak de vier autobanden lek. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal zonder respect
Roosendaal: Bij de politie Roosendaal is woensdagochtend aangifte gedaan van diefstal van een gedenkteken. De koperen plaat was geplaatst onder een boom op de Markt. De dader(s) heeft de steen uit de grond getrokken. Het gedenkteken was een uiting tegen "Zinloos Geweld". Het betrof een teken dat was geplaatst naar aanleiding van een stille tocht betreffende het overlijden van een toen, 14 januari 2001, 23-jarige inwoonster uit Roosendaal.

Softdrugs
Roosendaal: Bij een routinecontrole is donderdagavond een 24-jarige Fransman aangehouden. De man was in het bezit van 392 gram hasjish. Deze zijn inbeslaggenomen en de man is vervolgens met een dagvaarding heengezonden.

Inbraak winkel
Roosendaal: In een winkel in de Roselaar is donderdagnacht ingebroken. De dader(s) verschafte zichzelf de toegang tot het pand via het dak. In de winkel zijn een tweetal vitrines vernield waaruit vermoedelijk mobiele telefoons zijn gestolen. Bij aankomst van de politie trof zij naast de aangerichte ravage ook inbrekerswerktuigen aan. Op dit moment is niet precies bekend wat er is weggenomen.

Inbraak klokkenwinkel
Roosendaal: Bewoners van de Torenstraat zijn afgelopen nacht wakker geschrokken. Tegen 04.30 uur hoorde zij een hard geluid, waarna zij polshoogte gingen nemen. Het bleek dat de ruit van de klokkenwinkel was vernield. Vervolgens zagen zij een nog onbekende dader bij de etalage van de winkel staan. Bij het aanroepen door omwonenden vluchtte de man weg op zijn brommer met medeneming van een antieke klok.

Winkeldievegge
Roosendaal: Een 32-jarige inwoonster uit Roosendaal is aangehouden voor diefstal. De vrouw had donderdagavond vanuit een winkel aan de van Beethovenlaan een fles drank gestolen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Greep uit kassa
Roosendaal: Een nog onbekende man heeft donderdagmiddag een greep uit de kassa gedaan. De man was de winkel op de Markt binnengelopen en had gevraagd om zijn bestelling. Toen het personeel even later terug kwam en de man mededeelde dat ze zijn bestelling niet konden vinden is de man weer weggegaan. Even later kwam het personeel tot de ontdekking dat er een geldbedrag uit de kassa werd ontvreemd.

Inbraak auto bij begraafplaats Roosendaal: Een tweetal bezoekers van de begraafplaats Zegestede zijn donderdagmiddag slachtoffer geworden van auto-inbraken. De auto`s werden beide omstreeks 15.30 uur op het parkeerterrein van de begraafplaats geparkeerd. Toen zij na een bezoek weer terugkeerde bleek er te zijn ingebroken. Uit de auto`s zijn naast persoonlijke bescheiden ook autopapieren en geld gestolen. De dader(s) verschafte zich de toegang tot de auto`s door een ruit in te slaan.

Bron: Nicolette Bovenhorst

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie