Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Veel belangstelling voor Open Huis provincie Limburg

Datum nieuwsfeit: 08-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Veel belangstelling voor Open Huis (065)

Veertig bussen naar het Gouvernement

Ruim tweeduizend Limburgers komen met de bus zaterdag 8 maart naar het Open Huis in het Gouvernement. De Provincie zet veertig bussen in om de bezoekers te vervoeren. De helft van de busreizigers is afkomstig uit Noord- en Midden-Limburg.
Het Open Huis vindt plaats op zaterdag 8 maart van 10.00 tot 17.00 uur en staat in het teken van de provinciale verkiezingen op dinsdag 11 maart.

Mensen konden zich de afgelopen weken met een bon uit huis-aan-huisbladen en via internet aanmelden voor het gratis busvervoer naar het Open Huis. Daar is massaal gebruik van gemaakt: van het seniorenconvent uit Venlo met ruim vijfhonderd reizigers tot de bussen voor fans van de vijf Limburgse popbands die optreden in het Gouvernement.

Tal van activiteiten staan op het programma. Omdat het Open Huis in het teken staat van de Provinciale Verkiezingen op 11 maart, presenteren de politieke partijen zich op de verkiezingsmarkt. U kunt dus de politici leren kennen, maar ook meer te weten komen over de vele activiteiten en taken van de Provincie. Bovendien kunt u de gelegenheid aangrijpen om het gebouw te bezichtigen. Maar dat is niet alles. U kunt daarnaast kennismaken met Limburgse streekproducten, onze provinciale musea en tal van organisaties waarmee de Provincie samenwerkt.

Iedereen is welkom en er is voor elk wat wils. Spellen, rondleidingen (door het laboratorium), videopresentaties over allerlei onderwerpen, archeologische vondsten bekijken, een 'cocktailbar', knutselactiviteiten voor kinderen, uw huis op een luchtfotote veel om op te noemen.

Deelnemende organisaties
Aan het Open Huis werken onder meer mee: Stichting IKL, Milieufederatie Limburg, het IVN consulentschap, de Maaswerken, Stichting het Limburgs Landschap, Energiebureau Limburg, het Dubocentrum, Stichting Popmuziek Limburg, het Sociaal Historisch Centrum, Streektaalfunctionaris Pierre Bakkes / Veldeke, KreaThea, het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap, de BoerderijStichting, Monumentenhuis Limburg, het Huis van de Sport, de Limburgse Vrouwen Raad, Stichting Meer Kleur en Kwaliteit, Stichting Bureau Jeugdzorg, Xonar, Rubicon, Voorziening voor Pleegzorg, Jongerennetwerk Limburg, Jongeren Organisaties Limburg (NUSO, KPJ, Jong Nederland, Steunpunt Scouting Limburg, PGCJ), het Huis van de PCGO, Distri Culinair, Via Limburg, het ROVL, de transnationale Universiteit Limburg, de Euregio Maas-Rijn, Hermes, het Aachener Verkehr Verbund, Limex en het Grensinfopunt.

Popfestival en lijsttrekkersdebat
Als klap op de vuurpijl biedt het Gouvernement die dag een podium aan vijf topbands uit de regio.

Jilt uit Weert

Outfreaked Nerds uit Venlo

Suddenly-Cult uit Kerkrade

Pikkatrillaz uit Maastricht

Dufus uit Stein
Het popfestival vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur in de Feestzaal.

Ter afsluiting vindt van 16.00 tot 17.00 uur een lijsttrekkersdebat plaats in de Statenzaal.

Vervoer
In verband met de mogelijke drukte wordt bezoekers aangeraden zoveel mogelijk gebruik te maken van openbaar vervoer. Er rijdt zaterdag 8 maart ook een (gratis) pendelbus tussen het centraal NS station in Maastricht en het Gouvernement.
28-2-2003 10:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie