Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Presentatie WI-rapport over integratie en multiculturele samenleving

Datum nieuwsfeit: 08-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten

CDA

8 maart: Presentatie WI-rapport over integratie en multiculturele samenleving

Zaterdag 8 maart a.s. wordt in 't Klooster, Afrikaanderplein 7 te Rotterdam (Feijenoord) het rapport 'Investeren in integratie. Reflecties rondom diversiteit en gemeenschappelijkheid' gepresenteerd. Het rapport van het Wetenschappelijk Instituut wordt tijdens een mini-symposium aangeboden aan minister-president Balkenende, partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt en Sjaak van der Tak (loco burgemeester van Rotterdam en voorzitter van de partijcommissie over dit onderwerp).

Balkenende en Van Bijsterveldt reageren op het rapport. Deze bijeenkomst is tevens de start van een partijbrede discussie over dit onderwerp. Het mini-symposium begint om 11.00 uur en duurt tot circa 12.30 uur. Vraagstukken rond integratie en de multiculturele samenleving staan momenteel hoog op de politieke agenda. Deze vraagstukken vragen een helder christen-democratisch antwoord. Niet alleen in Den Haag, maar ook op plaatsen waar 'gemeenschap in verscheidenheid' handen en voeten krijgen: in wijken en gemeenten, op scholen etc. Door het Wetenschappelijk Instituut is de afgelopen jaren gewerkt aan een aanzet voor een christen-democratisch antwoord op de vraagstukken rond integratie. Het rapport 'Investeren in integratie. Reflecties rondom diversiteit en gemeenschappelijkheid' is daar de weerslag van. Mini-symposium
Het mini-symposium begint om 11.15 uur.
Na de opening door wethouder Van der Tak presenteert Jos Wienen (voorzitter van de WI-commissie die het rapport schreef) de hoofdlijnen van het rapport. Het rapport wordt vervolgens aangeboden aan premier Balkenende, partijvoorzitter Van Bijsterveldt en Sjaak van der Tak. Premier Balkenende, partijvoorzitter Van Bijsterveldt, prof. Anton Zijderveld (voorzitter Stedelijke Adviescommissie Multiculturele Stad, Rotterdam) en Saliha Sahin (adjunct-inspecteur Kennis bij de Inspectie van het Onderwijs en daarvoor werkzaam bij Expertisecenrtum Hoger Onderwijs en Allochtonen). Vervolgens is er een discussie met de zaal.
Loco burgemeester en voorzitter van de partijcommissie Sjaak van der Tak trekt tenslotte een aantal voorlopige conclusie en sluit het mini-symposium af. Start partijbrede discussie
De presentatie van het rapport en het mini-symposium vormen tevens de start van een partijbrede discussie over integratie - gemeenschap in verscheidenheid-. De komende maanden zullen er op nationaal, regionaal en lokaal niveau discussiebijeenkomsten plaatsvinden waarvoor ook allochtonen en organisaties van allochtonen voor worden uitgenodigd. Ook op internet en intranet zal het debat over dit onderwerp gevoerd worden. De discussie wordt afgesloten op de Najaarspartijraad van 2003. Partijvoorzitter Van Biijsterveldt zal tijdens het mini-symposium nader ingaan op de partijbrede discussie. Het rapport en de samenvatting van de belangrijkste beleidsaanbevelingen is vanaf zaterdag 8 maart 8.00 uur beschikbaar.

Voor meer informatie: CDA-Partijvoorlichting, tel. 070-3424842/06-53225950

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie