Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

'Extra subsidie voor CWI werkt contraproductief'

Datum nieuwsfeit: 10-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONALE VACATUREBANK.NL

Extra subsidie voor CWI werkt contra productief

Nu de werkloosheid stijgt, grijpt het CWI, de opvolger van het Arbeidsbureau, dit aan om 25 miljoen Euro extra steun te vragen. In Nederland zijn er naast het CWI, vele partijen die zich bezighouden met de arbeidsmarkt en het invullen van vacatures; uitzendbureaus, detacheringsbureaus, werving & selectiebureaus, outplacement bureaus en last but not least, de vacaturesites.

Deze partijen bedienen de markt goed, en dat zonder dat ze hiervoor subsidie ontvangen. Met name het toenemende gebruik van internet maakt de arbeidsmarkt steeds transparanter voor werkgevers en werknemers.
-Niemand zit dus te wachten op een extra werkeenheid vacaturebemiddeling van het CWI.- aldus Jan-Peter Cruiming, Managing Director van NationaleVacaturebank.nl

Het uitgebreide vestigingsnetwerk van uitzend-, detacherings- en werving&selectie bureaus vervult ook een zeer belangrijke taak op de Nederlandse arbeidsmarkt. Oneerlijke concurrentie door het CWI zou de resultaten, die de afgelopen tijd toch al zwaar onder druk staan, verder aantasten, waardoor vestigingen zullen moeten worden gesloten.

Dit betekent dat het subsidiëren van het CWI enerzijds zal leiden tot meer werkloosheid en anderzijds dat de arbeidsmarkt complexer gemaakt wordt met nog een extra aanbieder. Ingrijpen van de overheid is alleen zinvol en gerechtvaardigd als de bestaande aanbieders hierin te kort schieten. Hoe meer aanbieders, hoe verwarrender het voor de werkzoekende is.
De doelgroep (werkzoekenden) zit hier niet op zit te wachten. Wat is eigenlijk de meerwaarde van ingrijpen door de overheid?
---

---

NationaleVacaturebank.nl

NationaleVacaturebank.nl heeft als doelstelling om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen. Met behulp van internet worden vraag en aanbod op de Nederlandse arbeidsmarkt aan elkaar gekoppeld. Hierdoor wordt getracht de Nederlandse arbeidsmarkt toegankelijker, transparanter en overzichtelijker te maken en beter te laten werken. Bedrijven kunnen hun vacatures aanmelden bij NationaleVacaturebank.nl en werkzoekenden kunnen hun CV er achter laten. De computer koppelt beide partijen aan elkaar.

Uit onderzoek van Heliview Reseach (januari 2003) blijkt dat NationaleVacaturebank.nl de hoogste geholpen naamsbekendheid heeft van alle Nederlandse vacaturesites, met 87%. Daarna volgen Monsterboard.nl (78%), Intermediair.nl (77%), Stepstone.nl (65%), Jobtrack.nl (48%), Jobnews.nl (47%), Jobpilot.nl (31%) en Werk.nl (30%)


---

---
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Jan-Peter Cruiming
Managing Director NationaleVacaturebank.nl
Emmaplein 6, 9711 AP Groningen
Telefoon: 050-3135969 Fax: 050-3180192
(J.P.Cruiming@NationaleVacaturebank.nl)
www.NationaleVacaturebank.nl

10 mrt 03 15:14

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie