Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Tweeduizend bezoekers in Open Huis provincie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Drenthe

OPEN HUIS provincie goed bezocht

Assen, 8 maart 2003
Persberichtnummer 03-042Ruim 2000 mensen hebben vandaag het OPEN HUIS van de provincie Drenthe bezocht. Vrijwel alle provincies in Nederland hielden zaterdag een open dag in het kader van de verkiezingen voor provinciale staten op dinsdag 11 maart aanstaande. In Drenthe presenteerden de politieke partijen zich op een verkiezingsmarkt, gaven provinciemedewerkers een beeld van de taken van de provincie en vonden er twee politieke debatten plaats.
Daniël Lohues, zanger van de bekende Drentse formatie Skik, sloot de dag af met een optreden in de Statenzaal.

Het OPEN HUIS was samengesteld aan de hand van een aantal thema's. Zo konden bezoekers kennis maken met verschillende meetsystemen, kon informatie worden ingewonnen over het tweede herziene Provinciaal Omgevingsplan (POPII) en was er een grote maquette te zien van de magneetzweefbaan, die duidelijk de verschillen in reistijd aangaf met andere mogelijke treinverbindingen tussen Noord-Nederland en de randstad.

Jelltje van Nieuwenhoven, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, leidde een zeer druk bezocht vrouwendebat, dat plaatsvond in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart). Aansluitend is een eveneens goed bezocht lijsttrekkersdebat gehouden, georganiseerd door het Dagblad van het Noorden.

Aan het eind van de dag vond in de Statenzaal een extra optreden plaats van Daniël Lohues. De Drentse zanger met (inter)nationale bekendheid begeleidde zichzelf op de akoestische gitaar. Hij is ook het boegbeeld van de Drentse campagne, die erop gericht is de opkomst bij de statenverkiezingen op dinsdag aanstaande te stimuleren. Zijn motto is: 'Met stemmen speel je wat klaar'. Alle inwoners van Drenthe konden met gratis busvervoer naar het OPEN HUIS van de provincie komen. Het vervoersbedrijf Arriva was in de hal van het provinciehuis aanwezig en vergoedde de heen- en terugreis van de bezoekers. Ongeveer honderd mensen hebben van deze mogelijkheid gebruikgemaakt.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie