Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: District Eemland noord 10-03-2003

Datum nieuwsfeit: 10-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.35 uur

Veel te snel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zondag 9 maart moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren.
Rond 11.20 uur zag een politieman een 26-jarige automobilist uit Soesterberg met hoge snelheid over de Amersfoortseweg rijden. De automobilist kwam uit de richting van Baarn en reed in de richting van Amersfoort. De politieman constateerde dat de Soesterberger met een (al gecorrigeerde) snelheid van 147 km/u reed, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km/u geldt.

De laagvlieger werd aan de kant gedirigeerd. Gezien de hoogte van de snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

SOEST -In de vroege ochtend van zondag 9 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 05.50 uur zagen politiemensen een automobilist over de Beckeringhstraat rijden. Zij zagen dat de man slingerend reed en besloten hem te controleren. Daarbij constateerden zij dat de man naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en gaf op 21 jaar oud te zijn en uit Soest te komen.

Op het politiebureau gaf hij wel toe alcohol te hebben gedronken, maar weigerde aan de ademanalyse mee te werken. Tevens bleek uit identiteitspapieren die hij bij zich had, dat hij op straat een valse naam had opgegeven. Hij gaf nu zijn juiste naam, adres en geboortedatum: hij was 30 jaar oud en afkomstig uit Soest.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het opgeven van een valse naam.

Flexteam ondersteunt politie bij geweldszaken

DISTRICT EEMLAND NOORD - Het Flexteam van de politie helpt de politiedistricten Eemland noord, Eemland zuid, Binnensticht en Heuvelrug met het oppakken van geweldszaken. Dit is een speerpunt van de politie. In 2002 pakte het team 183 geweldszaken op waarvan 159 zaken tot nu toe werden afgehandeld. Hiervoor werden 224 verdachten gehoord.

Het team bestaat uit tien ervaren politiemedewerkers die vanuit de oostelijke districten worden aangeleverd en gedurende een half jaar tot een jaar voor het team werken. Het Flexteam pakt op verzoek van een district allerlei soorten geweldszaken op. Te denken valt aan bijvoorbeeld de behandeling van aangiften van geweld in het uitgaansleven, diefstal met geweld (beroving), bedreiging, een mishandeling op straat of thuisgeweld. Het team zorgt voor het horen van getuigen, aanhouding en verhoor verdachten, overleg met justitie en het opmaken van processen-verbaal. Hiermee ontlast het team het betreffende politiedistrict, die op haar beurt haar inzet weer op andere zaken kan richten. Daarnaast assisteert het team de districten in de weekenden bij het aanpakken van allerlei zaken.

Uitbreiding team:
Het Flexteam werkt vanuit het politiebureau in de gemeente Doorn voor de vier politiedistricten. In overleg met wijkchefs en de recherche van een district worden zaken aangedragen en vervolgens door het team behandeld. Omdat het Flexteam een belangrijk aandeel levert in de werkzaamheden is besloten om per april 2003 het team uit te breiden naar twaalf personen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie