Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Lezing en film over de dood in Zwolle

Datum nieuwsfeit: 10-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie

Het taboe: de dood

Het taboe: de dood

Lezing en film op maandagavond 10 maart 2003 te Zwolle

De oncoloog Joep Douma, werkzaam in het Rijnstate Ziekenhuis te Arnhem en deskundige op het gebied van stervensbegeleiding, geeft op 10 maart 2003 om 20.00 uur een lezing in het Papenstraattheater van Schouwburg Odeon te Zwolle.

De intieme dood
Samen met de filmer Rob Hof maakte Joep Douma de film De intieme dood. In deze film zijn beelden te zien van de gesprekken die hij had met drie terminale patiënten, met hun familie en met het verplegend personeel. Gesprekken over leven, over dood en over vrijwillige dood. De intieme dood is een indrukwekkende documentaire over stervensbegeleiding en is al op tv geweest in Duitsland, Oostenrijk, België, Engleland en de V.S. In Duitsland kreeg de productie een belangrijke documentaire prijs.

Indeling van de avond
In het Papenstraattheater zal eerst de film worden getoond. Daarna zal Joep Douma aspecten van stervensbegeleiding nader toelichten. Na een korte pauze zal er ruim de gelegenheid zijn voor het stellen van vragen

Verdere informatie en reservering: Schouwburg Odeon

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie