Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Maat: financiering bestrijding dierziekten aanpassen

Datum nieuwsfeit: 11-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Maat: financiering bestrijding dierziekten aanpassen

Vandaag - dinsdag 11 maart 2003 - debatteert het Europees Parlement over de uitgangspunten bij de begroting voor 2004. Albert Jan Maat (CDA / EVP), woordvoerder voor de begroting 2004 namens de landbouwcommissie in het Europees Parlement, roept tijdens dit debat op tot een andere aanpak bij de bestrijding van besmettelijke dierziekten zoals MKZ en vogelpest in de EU. Maat: "De financiering van de bestrijding van dierziekten in de EU dient nodig aangepast te worden. De huidige Europese regels voorzien bijvoorbeeld in een EU-bijdrage voor geruimde dieren, maar niet voor al dode dieren. Ook is er geen regelgeving voor de directe gevolgschade voor bijvoorbeeld broederijen en slachterijen. Nu we in de EU het houden van scharreldieren bevorderen, koeien in het land willen zien en de omschakeling op biologische landbouw stimuleren is de kwetsbaarheid van de dierhouderij voor besmettelijke dierziekten zeer sterk toegenomen. Daarom dienen ook de huidige richtlijnen inzake het toekennen van schadevergoeding aangepast te worden ".

Daarnaast wil Maat dat de Europese Commissie serieus werk gaat maken van verzekeringssystemen voor calamiteiten. Hierbij is volgens Maat een oriëntatie op de verzekeringssystemen die Amerika toepast in het kader van de WTO gewenst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie