Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nieuw convenant gesloten over veiligheid in NAC stadion

Datum nieuwsfeit: 11-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Breda
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

Persberichten

11-03-2003

Nieuw convenant gesloten over veiligheid in NAC stadion

De gemeente Breda, NAC Breda, de Politie en het Openbaar Ministerie hebben vandaag een nieuw convenant gesloten om de veiligheid tijdens voetbalwedstrijden in het NAC stadion nog verder te verbeteren.

In 1998 sloten deze partners een eerste convenant dat nu is geactualiseerd en aangevuld. Belangrijk gevolg van het nieuwe convenant is dat de Supportersraad van NAC een adviserende rol krijgt als het gaat om het veiligheidsbeleid. Tevens is overeengekomen dat de convenantpartners de afspraken elk jaar evalueren in aanwezigheid van de Supportersraad. De lokale driehoek geeft hiermee inhoud aan de wens van de gemeenteraad en van de Supportersraad zelf, om de supporters meer te betrekken bij het beleid.

In het convenant staan verder afspraken over de verantwoordelijkheden van de convenantpartners. Deze afspraken zijn een voortzetting van de al bestaande praktijk en afspraken. Zo is de BVO NAC Breda primair verantwoordelijk voor de orde en veiligheid in het stadion en mede verantwoordelijk voor de orde en veiligheid rond het stadion. Ook ontwikkelt ze zelf een veiligheidsplan en een supportersbeleidsplan. NAC sluit hiermee aan bij het beleid van de KNVB. Vóór elke wedstrijd is er overleg tussen NAC, de gemeente en de politie. Ook zijn er heldere regels opgenomen over wangedrag en verbaal geweld van supporters, over toegangs- en vertrekregelingen en over eventuele uitsluiting van supporters. De Stewardorganisatie is geprofessionaliseerd en voldoet aan de wettelijke eisen voor beveiligingspersoneel.

De gemeente Breda zorgt voor de coördinatie en evaluatie van de afspraken in de lokale driehoek en in het overleg tussen de convenantpartners en voor het beheer van de directe omgeving van het stadion.

De politie heeft vooral een taak bij de handhaving van de openbare orde buiten het stadion. Ook heeft de politie een begeleidingsgroep ingesteld om supporters in en buiten Breda te begeleiden en brengt de politie, in samenspraak met de NAC Breda de risicogroep in beeld. Het Openbaar Ministerie (OM) handhaaft de snelrechtprocedure die nu geldt om overtreders effectief te kunnen vervolgen. Bovendien hanteert het OM een lik op stukbeleid bij aanhoudingen.
Politie en OM stellen jaarlijks een evaluatieverslag op dat wordt besproken met de lokale driehoek en met de BVO NAC Breda.

De convenantpartners vertrouwen erop dat met dit nieuwe convenant de voetbalwedstrijden van NAC nog prettiger en veiliger zullen verlopen

Breda, 11 maart 2003

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie