Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Omnizorgcentrum aan de Stationsstraat Apeldoorn

Datum nieuwsfeit: 11-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Apeldoorn

Omnizorgcentrum aan de Stationsstraat

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het Omnizorgcentrum in principe te vestigen op de locatie tussen Stationsstraat 32-34A/B en een nieuw te ontwikkelen binnenstadsplein (tussen ANWB/VVV en videoshop Tommarty). Op basis van een inpassingstudie blijkt dat dit de meest geschikte plek is in het gebied Haven-Centrum.

Vorig jaar februari heeft de gemeenteraad van Apeldoorn gekozen voor realisatie van het Omnizorgcentrum in het gebied Haven-Centrum. De afgelopen tijd is gewerkt aan een inpassingstudie waarbij onder andere is gekeken naar veiligheid, het voorkomen van overlast en stedenbouwkundige randvoorwaarden zoals architectuur en benodigde oppervlakte.

Het Omnizorgcentrum is een voorziening voor daklozen, verslaafden en van geestelijke gezondheidszorg afhankelijke mensen. In het centrum komt een dagopvang, een gebruiksruimte, nachtopvang, een sociaal pension en een laagdrempelige woonvorm. Drie instellingen te weten ARCURIS, instelling voor Maatschappelijke Opvang, RIBW Oost-Veluwe, instelling voor geestelijke gezondheidszorg en TACTUS, instelling voor Verslavingszorg zullen in het centrum actief zijn. Het college ziet het mede als haar taak om de kwetsbare groep van daklozen, verslaafden en van geestelijke gezondheidszorg afhankelijke mensen een goede opvang te bieden in onze samenleving, in samenwerking met genoemde maatschappelijke instellingen.

Op 17 maart van 16.00 tot 20.30 uur vindt een inloopmiddag/avond plaats op het Stadhuis.

Op ieder heel uur draait een presentatie over de inpassingstudie.

Op 2 april (aanvang 19.30 uur, in het Stadhuis) wordt dit onderwerp in de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling besproken. Tijdens deze vergadering kan men inspreken. Na de commissievergadering zal het college van burgemeester en wethouders definitief besluiten over de toekomstige locatie.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie