Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Twee camperplaatsen op de Merwekade Dordrecht

Datum nieuwsfeit: 11-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dordrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dordrecht


---

Twee camperplaatsen op de Merwekade

Vincent Brinkhof
Vanaf deze zomer kunnen campers terecht op de Merwekade. De gemeente wil hier twee camperplaatsen aanwijzen aan de linkerkant van de touringcarplaatsen. De verblijfsduur bedraagt maximaal 72 uur. Dordrecht is een aantrekkelijke stad voor de Nederlandse camperbezitter. Deze camperplaatsen zijn een goede impuls voor de stad.

Eind vorig jaar heeft de gemeente verzoeken binnengekregen om overnachtingsplaatsen voor campers te realiseren. De Nederlandse camperbezitter gaat regelmatig in eigen land een weekend op pad. Ook Dordrecht is een stad die hierbij wordt aangedaan.

Aan een overnachtingsplaats voor campers worden geen bijzondere eisen gesteld. De locatie moet goed, rustig en veilig zijn, dicht bij het centrum liggen en goed bereikbaar zijn. Er worden geen voorzieningen als water, elektra, of een stortpunt voor chemisch toilet aangelegd. Het aantal gemeenten in Nederland met een overnachtingsplaats voor campers groeit snel. Inmiddels zijn er al zo'n 35 gemeenten waar in een camper overnacht mag worden, waaronder Schiedam, Gouda en Gorinchem.

In Nederland is het verboden om buiten de reguliere kampeerterreinen in een kampeermiddel te overnachten. Maar de Wet op de Openluchtrecreatie (WOR) staat gemeenten toe van dit verbod af te wijken. De gemeente mag een overnachtingsplek aanwijzen waar ten hoogste vijf kampeermiddelen mogen staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie