Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

MDaemon functies voor Outlook zet Exchange Server buitenspel

MDaemon functies voor Outlook zet Exchange Server buitenspel

MDaemon GroupWare is vanaf vandaag te downloaden

11 MAART 2003, 20030312 -- Portland Europe, exclusief Benelux-distributeur van Alt-N Technologies, kondigt aan dat met ingang van vandaag MDaemon GroupWare kan worden gedownload. Het betreft hier de groupware-plug-in voor de zeer goed uitgeruste MKB- en enterprise-e-mailserver MDaemon Professional. Dankzij MDaemon GroupWare hebben bedrijven geen Exchange Server meer nodig om alle folder sharing-functies van Microsoft Outlook te kunnen gebruiken. Een dertig-dagen-demo met volledige functionaliteit is te downloaden via www.portland.nl/download.

Hoge prijs-kwaliteitverhouding
De timing van de release is zorgvuldig gekozen. "MDaemon GroupWare komt op het moment dat veel ICT-budgetten beperkt zijn. Bovendien blijven de totale kosten om Exchange Server in de lucht te houden alsmaar stijgen," aldus George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe. "Exchange Server is duur in meerdere opzichten: licenties, hardware-eisen, beheerscomplexiteit en de noodzaak van specialistische medewerkers. Daarnaast is het niet duidelijk welke lijn Microsoft gaat volgen als het gaat om upgrades en licenties.

Hoge kosten en onzekerheid hielden tot nu toe de groupware-voordelen van Outlook buiten het bereik van veel bedrijven. Van Brugge: "Voor veel mensen, zeker in kleinere organisaties, wegen de mogelijkheden van Exchange Server niet op tegen de hieraan verbonden kosten. Toch willen ze de groupware-functionaliteit van Outlook kunnen gebruiken. Dit is waar MDaemon te hulp schiet. MDaemon Professional, en daarmee ook MDaemon GroupWare, draait normaal gesproken op iedere aanwezige Windows-versie. De MDaemon-suite is zeer betaalbaar, betrouwbaar, beheerbaar, eenvoudig te installeren, te configureren en te gebruiken. Geen enkele e-mailserver kan aan de hoge prijs-kwaliteitverhouding van MDaemon tippen."

Economische keuze
MDaemon GroupWare weerspiegelt Alt-N's filosofie om flexibele, betrouwbare en betaalbare internetsoftware te ontwikkelen. "In tijden dat budgetten minder ruim zijn," zegt Van Brugge, "zijn de MDaemon-licentiekosten ook in economische zin een logische keuze. Je koopt MDaemon Professional voor alle werkplekken en schaft vervolgens alleen MDaemon GroupWare aan voor eindgebruikers die de agendafunctionaliteit nodig hebben voor hun werk. Zo bespaar je nogal wat licentiekosten. MDaemon Professional rendeert formidabel vanaf zes (of minder) tot meer dan duizend werkplekken. Het beheer is flexibel. Eén MDaemon Professional-pakket kan zowel GroupWare als de standaard IMAP/POP3-accounts ondersteunen."

Professionals én beginners
Zoals andere Alt-N-producten is ook MDaemon GroupWare ontworpen voor professionals én beginners. MDaemon GroupWare draait zonder fulltime professionele support. Het kan in kleine applicaties worden geïnstalleerd en geconfigureerd om de software verder te 'vergeten'. Meestal kan één persoon die enigszins geïnteresseerd is in pc's de belangrijkste operationele handelingen en het onderhoud uitvoeren. Tegelijkertijd ondersteunt MDaemon een volledige range van professionele tools, zoals spam blocking, antivirusprotectie, mailinglijsten, gateways and content filtering, om er maar een aantal te noemen. Ook voor geoefende beheerders is de lijst van voordelen en mogelijkheden lang.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie