Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Zeehondencreche Pieterburen: Mozes is weer thuis

Datum nieuwsfeit: 11-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Zeehondencreche Pieterburen
Zoek soortgelijke berichten

Zeehondencreche Pieterburen

Mozes is weer thuis

Mozes arriveerde in de Zeehondencrèche midden in de zomer, toen alle medewerkers op topniveau werkten om de zeehonden die besmet waren met het virus, in leven te houden. Mozes was het levende bewijs van de kwaliteit van de quarantaines: hij kreeg de gevreesde ziekte niet, hoewel links en rechts van hem wel viruspatiënten lagen. Mozes groeide flink. Toch heeft het wat langer geduurd voordat hij kon worden uitgezet: we wilden eerst voldoende zeker zijn dat de epidemie over is, ook al is Mozes er door vaccinatie voorlopig tegen beschermd.

Boven: Johannes en Lenie kijken Mozes na

Links: Johannes en Mozes

Afgelopen zaterdag was het zover: Mozes werd uitgezet en natuurlijk was de schipper uit Urk met zijn gezin daarbij aanwezig. Vooral Johannes, de inmiddels dertienjarige zoon van de schipper, vond het spannend om Mozes weer te zien. Tenslotte was hij het die de kleine zeehond een paar dagen lang aan boord van de kotter in leven wist te houden.
Mozes herkende zijn jonge redder niet, maar was wel reuze blij toen die hem op het strand van Terschelling zijn vrijheid teruggaf. En Johannes was ook blij. Op de boot terug naar Harlingen keek hij uit over het water en zei: "Mozes is nu al wel op jacht."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie