Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-03-2003

Datum nieuwsfeit: 12-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 12 maart 2003) Woensdag 12 maart 2003

Maastricht, politiemensen bedreigd met zwaard.

Dinsdagmorgen 11 maart 2003 heeft de politie een 38 jarige inwoner van Maastricht aangehouden nadat deze bij een uithuiszetting weigerde te vertrekken en de aanwezige politiemensen met een zwaard bedreigde. Een deurwaarder was dinsdagmorgen omstreeks 10.30 uur belast met het uit een woning zetten van een 38 jarige bewoner van de Slijpestraat te Maastricht. De politie werd als sterke arm ter assistentie gevraagd, omdat de bewoner aan de deurwaarder en het personeel van een woningbouwvereniging duidelijk had gemaakt dat hij niet zonder slag of stoot zou vertrekken. Daarbij liet hij een samoeraizwaard zien. De politie probeerde de man over te halen zijn woning te verlaten maar deze bleef halsstarrig weigeren. Toen de politie kenbaar maakte dat hij dan met geweld uit zijn woning gehaald zou worden, dreigde hij de politie te zullen slaan en steken met het zwaard. Toen de politie aanstalten maakte de woning te betreden stak hij met het zwaard door de brievenbus. Niemand werd geraakt. Nadat de politie zich voorzien had van kogelvrije vesten en van schilden werd de ruit in de toegangsdeur ingeslagen en deed de politie en poging de woning te betreden. De bewoner begon daarop met het zwaard op de politie in te slaan maar deze kon zich beschermen door de bewapening. Nadat de bewoner bespoten was met pepperspray en hij zijn oriëntatie kwijt raakte, kon hij overmeesterd worden. Bij zijn aanhouding probeerde de bewoner nog met een mes, welke hij in zijn kleding had, de politie te steken maar dat werd voorkomen. Geboeid werd hij naar het politiebureau overgebracht waar hij werd ingesloten voor verder onderzoek. In de loop van de dag werd hij in verzekering gesteld. Tegen de 38 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot doodslag. Aanstaande vrijdag wordt de verdachte voorgeleid aan de Officier van Justitie

Maastricht, vrouwen beroven echtpaar in woning. Dinsdagmiddag 11 maart 2003 hebben vermoedelijk twee onbekend gebleven vrouwen een bejaarde echtpaar van de Meerssenerweg te Maastricht in hun woning bestolen.
Nadat een onbekende vrouw naar de bewoners van een woning aan de Meerssenerweg te zwaaide en duidelijk maakte even naar buiten te komen werd omstreeks 13.00 uur de toegangsdeur tot de woning door de bewoner geopend. De onbekende vrouw wilde met de bewoonster praten hetgeen toegestaan werd waarop de vrouw naar binnen ging. Na even met de vrouw gepraat te hebben wilde de vrouw gebruik maken van het toilet. Ook dat mocht. Bij haar gang naar het toilet heeft de onbekende vrouw vermoedelijk de toegangsdeur opengemaakt om een tweede vrouw in de woning toe te laten. Nadat het toiletgebruik wel erg lang duurde ging de bewoner toch maar eens kijken. Hij trof een tweede vrouw in de gang aan. Omdat de bewoner het niet meer vertrouwde werkte hij beide vrouwen de woning uit. Maar het kwaad was al geschied. Vanaf een slaapkamer bleken enkele bankpasjes en een geldbedrag van 500 euro te zijn ontvreemd. Kort daarna deed de bewoner van de diefstal aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, winkeldievegge aangehouden.
De politie heeft dinsdagmiddag 11 maart 203 tegen een 19 jarige inwoonster van Maastricht proces-verbaal opgemaakt nadat zij door personeel van een supermarkt aan de Frankenstraat te Maastricht op heterdaad betrapt werd bij een winkeldiefstal.
De vrouw ontvreemdde uit de winkel een zwangerschapstest met een winkelwaarde van bijna 9 euro en rekende deze niet af, terwijl andere goederen wel betaald werden. De diefstal werd door het personeel opgemerkt en de politie werd van de diefstal in kennis gesteld. De winkeldievegge werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg in het kader van snelrecht een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts. De gestolen zwangerschapstest is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.

Een 24 jarig fietser uit Maastricht is dinsdag 11 maart 2003 op de Boschstraat te Maastricht gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De fietser reed over de Boschstraat en verleende op de kruising met Achter de Barakken geen vrije doorgang aan een 29 jarige automobilist die van rechts over Achter de Barakken genaderde was en voor de kruising stopte. Bij het oprijden van de kruising werd de auto aangereden door de fietser die hierdoor ten val kwam en een schouderkwetsuur opliep. Met een ambulance werd het slachtoffer overgebracht naar het AZM waar een sleutelbeenbreuk werd vastgesteld. Na behandeling kon het slachtoffer huiswaarts.

Valkenburg, winkelinbraak.
Woensdagmorgen 12 maart 2003 heeft een inbraak in een sportwinkel aan het Walramplein te Valkenburg plaatsgevonden. Getuigen hadden glasgerinkel gehoord en vermoedden een inbraak in de buurt. De gewaarschuwde politie stelde vast dat bij een sportzaak aan het Walramplein een ruit van 1.50 bij 2.50 ingegooid was. Bij onderzoek bleek dat uit de winkel een grote partij kleding hoofdzakelijk zwemkleding ontvreemd werd. Getuigen hadden twee mannen zien wegrennen in de richting van het Bat waar kort daarna een personenauto met hoge snelheid wegreed. Tijdens het rennen in de richting van het Bat bleken de dieven meerdere kledingstukken verloren te hebben. De politie stelt een verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie