Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nedercom schenkt Suriname voor 1,5 mld sf educatieve software

Datum nieuwsfeit: 12-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERCOM

Nedercom schenkt Suriname voor 1,5 mld sf educatieve software

Waaldijkschool Moengo had landelijke primeur

Op vrijdag 7 maart j.l. is een overeenkomst getekend tussen het Instituut voor de Opleiding van Leraren te Paramaribo, vertegenwoordigd door directeur mr.drs. Archie Marshall, en de firma Nedercom uit Roden, Nederland, vertegenwoordigd door drs. Henk Bakker en drs. Ineke Bakker-Brunekreef. Nedercom schenkt aan àlle scholen voor voortgezet en hoger onderwijs in Suriname het totale pakket van haar educatieve softwareprogramma's. Eenzelfde schenking wordt gedaan aan de Stichting Educons voor al haar Knowledge Centers. De handelswaarde van de software bedraagt ongeveer sf 15 miljoen per locatie, zodat de totale donatie voor uiteindelijk meer dan honderd scholen/instellingen en Knowledge Centers sf 1,5 miljard bedraagt.

Nadat de Waaldijkschool in Moengo vorige week vrijdag de landelijke primeur had, is de programmatuur inmiddels ook geïnstalleerd bij het IOL, Educons en de computercentra van de Anton de Kom Universiteit. In de afgelopen weken hebben IOL-studenten en vertegenwoordigers van vele scholen al trainingen gevolgd in het didactisch verantwoord inzetten van de software. Het initiatief van IOL en Nedercom is door het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling met enthousiasme begroet. Ook vertegenwoordigers van de inspecties hebben trainingsbijeen-komsten bijgewoond.

Nedercom maakt educatieve software, speciaal voor het onderwijs. Met behulp van de programma's is een groot aantal taalvaardigheden op een eigentijdse wijze aan te leren. Zo zijn er programma's voor spelling, formuleren, samenvatten en grammatica voor Nederlands en Engels. Van de programma's zijn er aangepaste versies voor onderbouw en bovenbouw voortgezet onderwijs en hoger onderwijs.

Naast de oefenprogramma's voor de leerling zijn er speciale docentenmodules, waarmee de docent de vorderingen van de leerlingen geheel geautomatiseerd kan volgen. Ook kan de docent in enkele minuten toetsen samenstellen en afdrukken met behulp van meegeleverde toetsbestanden.

In de overeenkomst is vastgelegd dat het IOL de inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de programma's gaat dragen. Het instituut zal in nauw overleg met Nedercom en de Surinaamse gebruikers aan de Surinaamse omstandigheden aangepaste versies samenstellen. Zinnen waarin kleumende gabbers naar de ijsbaan skeeleren worden vervangen. Ook zal het IOL de scholing en nascholing in het gebruik verzorgen en de onderwijskundig verantwoorde implementatie van de programma's in het onderwijs gaan ondersteunen.

Nadere informatie:
Nedercom drs. Henk Bakker 050-5012311 drs. Ineke Bakker-Brunekreef
IOL drs. Ton Wolf 00597 437805

12 mrt 03 13:36

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie