Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

CDA wint opnieuw en blijft grootste partij in Staten en Eerste Kamer

Datum nieuwsfeit: 12-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA wint opnieuw en blijft grootste partij in Staten en Eerste Kamer

Het CDA heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen een grote overwinning geboekt en is de grootste partij gebleven. Ten opzichte van de Statenverkiezingen van 1999 won de partij 3,6 % en 29 zetels. De partij heeft nu 223 zetels in de Provinciale Staten. Ook in de Eerste Kamer steeg het CDA, van 20 naar 23 zetels. Het CDA heeft nu zowel met de PvdA als met de VVD een meerderheid in de senaat, respectievelijk 42 en 38 van de 75 zetels.

Het CDA is de grootste partij in zes van de 12 provincies: in Gelderland, Overijssel, Zeeland, Limburg, Brabant en Utrecht. In Utrecht werd het CDA van tweede partij in grootte nu de grootste partij met 24,2% van de stemmen (16 zetels) De winst voor het CDA is het grootst in de provincies Gelderland, Zeeland en Limburg. In Gelderland won de partij 5,9 % (5 zetels), in Zeeland 6,9% (3 zetels) en in Limburg 8,4% (5 zetels).

De opkomst bij de verkiezingen was 47,6 %, dat is 2,1% meer dan in 1999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie