Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gegradueerden en licentiaten worden 'bachelor' en 'master'

Datum nieuwsfeit: 12-03-2003
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Minister Vanderpoorten zal aan meerderheidspartijen en de CD&V voorstellen om de bestaande graden gelijk te schakelen met de nieuwe titels zoals deze door het structuurdecreet hoger onderwijs (BaMa-decreet) worden ingevoerd.

Dit structuurdecreet, dat momenteel in de finale fase van parlementaire behandeling zit, zal daardoor, na amendering, voorzien in een regeling van 'generieke gelijkschakeling' van de bestaande academische graden die de universiteiten, hogescholen, de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap of van de Staat hebben verleend voor het academiejaar 2004-2005.

Concreet betekent dit dat de academische graden van licentiaat, handelsingenieur, burgerlijk ingenieur, apotheker, arts, gediplomeerden in de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie