Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Mediagevoelige uitspraken Raad van State 12-03-2003

Datum nieuwsfeit: 12-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Raad van State
Zoek soortgelijke berichten

Voor de pers: mediagevoelige uitspraken van deze week Raad van State

Op de pagina "Openbaarmaking van uitspraken" treft u een actueel en volledig overzicht van zaaknummers in hoofdzaken (bodemprocedures) aan, waarin de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op de woensdag van die week uitspraak doet. Omdat de vermelding van nummers geen duidelijkheid geeft over de inhoud van de zaken, worden de vertegenwoordigers van de pers op deze pagina hierover geïnformeerd.

Een inhoudelijke beschrijving van alle uitspraken in hoofdzaken van deze week, is helaas niet haalbaar. Daarom maken de persvoorlichters van de Raad van State hieronder wekelijks op maandag een selectie van de uitspraken die mediagevoelig kunnen zijn. Deze selectie is uiteraard arbitrair, omdat mediagevoeligheid, vooral regionaal, niet altijd goed is in te schatten.

Voor meer informatie over de uitspraken en/of de procedures, neem contact op met de persvoorlichters van de Raad van State: mr. Pieter-Bas Beekman (070 - 426 47 73)
mr. Frederik Kunst (070 - 426 45 20)

Woensdag 12 maart 2003
Op woensdag 12 maart 2003 om 10.15 uur spreekt de Afdeling bestuursrechtspraak in een openbare zitting onder meer de beslissingen in de onderstaande hoofdzaken (bodemprocedures) uit.
Vanaf woensdag om 10.30 uur is de volledige tekst van al deze uitspraken via deze site te raadplegen. Na onderstaand overzicht wordt uitgelegd welke stappen u moet volgen om de tekst van de uitspraken te bereiken.

Kamer 1 Ruimtelijke Ordening (R):
Beroepen tegen de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Holland van het bestemmingsplan De Kwakel 1987, vierde herziening en De Kwakel-Sportcomplex 1993, eerste herziening van de gemeente Uithoorn. Het plan voorziet onder meer in de bouw van een crematorium aan het bestaande uitvaartcentrum naast de bestaande begraafplaats.
Zaaknummer: 200201499/1

Kamer 2 Milieu (M):
Beroep van N.S. Railinfrabeheer B.V. tegen de weigering door het college van gedeputeerde staten om een milieuvergunning te verlenen voor het veranderen van het spoorwegemplacement Utrecht Centraal Station.
Zaaknummer: 200202309/1

Beroep tegen de milieuvergunning voor het gebruik van het Mobilisatiecomplex Maaldriftin Wassenaar voor onder andere de opslag van munitie, wapens, brandstof en het stallen van militaire voertuigen. Vergunning is verleend door het college van B&W van Wassenaar aan de staatssecretaris van Defensie. Zaaknummer: 200204247/2

Kamer 3 Hoger Beroep (H):
Hoger beroep in verband met de bouwvergunning voor een windturbine in Bierum in Groningen.
Zaaknummer: 200203603/1

Hoger beroep van Lavi B.V. in Reusel in verband met de weigering om bouwvergunning te verlenen voor mestbezinkputten in Ossenisse, gemeente Hulst.
Zaaknummer: 200204888/1

Hoger beroep in verband met de weigering om bouwvergunning te verlenen voor een schuilgelegenheid/inloopruimte met voeder- en vloerstrooiselopslag voor struisvogels in Riethoven. Zaaknummer: 200201897/1

Hoe kan ik de tekst van de uitspraken bereiken ?


* Onthoud het zaaknummer.

* Nadat u hieronder op " voor de uitspraak" hebt geklikt, Zie het origineel http://www.raadvanstate.nl/rvs.asp?pag=459 . krijgt u een pagina met zoekvelden.

* Vul in het middelste zoekveld het zaaknummer in (zonder de toevoeging van het nummer van de unit, dus bijvoorbeeld zonder (R1), (M2) etc. en klik op Zoek.

* U ziet nu de eerste regels van uw uitspraak, klik vervolgens op het vetgedrukte zaaknummer in de eerste regel en de volledige (anoniem gemaakte) tekst van de uitspraak verschijnt.
* voor de uitspraak
Zie het origineel .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie