Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid 12-03-2003

Datum nieuwsfeit: 12-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Aanrijding

AMERSFOORT Op dinsdag 11 maart raakte enkele personen licht gewond bij een aanrijding.

Rond 08.30 uur verliet een 60-jarige Amersfoortse bestuurder van een personenbusje via een uitrit het terrein van een school aan de Heiligenbergerweg. In de bus zaten drie jonge kinderen. Bij het verlaten van de uitrit verleende de Amersfoorter geen voorrang aan een voor hem van links komende 36-jarige automobiliste uit Amersfoort. Een aanrijding was het gevolg, waarbij het busje met zijn voorzijde tegen de rechterflank van de auto botste.

Een 10-jarige jongen uit Barneveld, die in het personenbusje zat, werd met een snee in zijn gezicht en hoofdpijn per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. De 36-jarige automobiliste werd met borst- en nekklachten per ambulance naar hetzelfde ziekenhuis gebracht. Beiden mochten na onderzoek en behandeling het ziekenhuis verlaten.

Voetganger overleden

(Zie persbericht district Eemland zuid, 05-03-03:Bus tegen man) AMERSFOORT De op 4 maart bij een aanrijding met een bus gewond geraakte 55-jarige man uit Amsterdam is op dinsdag 11 maart aan zijn verwondingen overleden.

Op 4 maart rond 17.00 uur stak de 55-jarige Amsterdammer de rijbaan van het Stationsplein over. Daarbij zag hij een bus kennelijk niet aankomen en werd door de bus aangereden. Hij werd met hoofdletsel per ambulance naar het Elisabethziekenhuis gebracht. Daar overleed het slachtoffer op dinsdagochtend 11 maart aan de gevolgen van het opgelopen letsel.

Auto in sloot

ACHTERVELD Op dinsdag 11 maart belandde een automobilist met zijn auto in de sloot. Hij raakte lichtgewond.

Rond 12.25 uur reed een 18-jarige automobilist uit Leusden over de Asschatterweg in de richting van Leusden. Bij hem in de auto zat zijn 12-jarige broertje. Beiden hadden hun gordel om. Vlak voor een bocht remde de bestuurder, raakte in een slip, botste tegen een boom en kwam uiteindelijk in een sloot tot stilstand.

De 12-jarige jongen klaagde over pijn in zijn borst en nek. Hij was door omstanders uit de auto gehaald en in afwachting van de ambulance in een andere auto gelegd. De jongen werd per ambulance naar het Meanderziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een gekneusd borstbeen had opgelopen. De bestuurder liep een lichte verwonding aan een vinger op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Autokrakers aangehouden

AMERSFOORT Op dinsdag 11 maart werden twee autokrakers betrapt. Zij konden even later worden aangehouden.

Rond 14.45 uur zag een getuige dat twee jongens op de Leusderweg de ruit van een auto insloegen en daarna wegliepen in de richting van het centrum. Aan de hand van het opgegeven signalement stelden politiemensen een onderzoek in de omgeving in. Daarbij zagen zij de twee verdachten op de hoek van de Govert Flinckstraat en de Woestijgerweg lopen. De verdachten, 17 en 18 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, werden aangehouden.

Bij hun aanhouding gooide één van de verdachten een SIM-kaart (kaart voor in een GSM) weg. De uit de auto weggenomen laptop werd niet meer bij de verdachten aangetroffen. Ondanks een onderzoek in de omgeving, werd het apparaat niet gevonden.Naar de herkomst van de SIM-kaart wordt een nader onderzoek ingesteld. De verdachten zijn in het politiebureau ingesloten.

Brand
AMERSFOORT Op dinsdag 11 maart rukten de politie en brandweer uit voor een brand die geen brand bleek te zijn.

Rond 15.50 uur kwam bij 112 telefonisch de melding binnen van een woningbrand aan de Lekstraat. De brandweer kwam met twee en de politie met één voertuig ter plaatse. Het opgegeven huisnummer bestond niet en ook in andere woningen in de straat was er geen brand.

Aan de hand van het telefoonnummer van de melder werd door de politie een onderzoek ingesteld. Daarbij bleek dat niet de Amersfoortse eigenaresse van de GSM had gebeld, maar haar 9-jarige zusje. De gegevens van de jeugdige meldster zijn doorgegeven aan de brandweer. Daar wordt bekeken of de uitrukkosten aan haar in rekening worden gebracht. De politie zal contact opnemen met de ouders en het meisje om hen duidelijk te maken welke impact een valse 112-melding heeft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie