Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persbriefing 'Voorjaarsraad'

Datum nieuwsfeit: 13-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbriefing Voorjaarsraad

UITNODIGING AAN DE MEDIA

Persbriefing staatssecretaris Nicolaï Europese economietop

Hoe goed presteert de Nederlandse (kennis)economie in verhouding tot de rest van de EU? En hoe goed doet de Europese kenniseconomie het in de wereld? Staatssecretaris voor Europese Zaken Atzo Nicolaï geeft over deze onderwerpen een persbriefing op donderdag 13 maart as., naar aanleiding van de komende Europese top (21 maart, Brussel). Deze top staat in het teken van de Lissabonstrategie: het streven dat de EU in 2010 de meest concurrerende en duurzame kenniseconomie ter wereld wordt.

Om dit streven te halen, bespreken de regeringsleiders elk jaar de bereikte voortgang. Daarbij worden de prestaties van de individuele lidstaten op allerlei onderdelen van de strategie (onderwijs, werkgelegenheidsbeleid, innovatie etc) op een publieke- weegschaal gelegd. Daarbij wordt man en paard genoemd. Lidstaten leren van elkaars prestaties en zien waar zij slecht presteren. Ook zien ze van elkaar wat de beste methodes zijn om problemen aan te pakken.

Tijdens de persbriefing zal staatssecretaris Nicolaï ingaan op de doelstellingen en prestaties van Nederland bij deze jaarlijkse afrekening op beleidsprestaties. Nederland wil dat de top bewerkstelligt dat het vertrouwen in de economie toeneemt, maatregelen treft voor meer werkgelegenheid, en innovatie stimuleert. Daarnaast vindt Nederland dat de kandidaat lidstaten volwaardig bij het Lissabonproces betrokken moeten worden.

Wanneer en waar?

Donderdag 13 maart, 11-13.00u op het ministerie van Buitenlandse Zaken, Bezuidenhoutseweg 97 in Den Haag. Na afloop wordt u een informele lunch aangeboden.

Aanmelden en meer informatie via Hendrik Dek, tel 070 348 6602 / gsm 06 234 26902

De tekst van het Nederlandse standpunt en andere relevante stukken vindt u via www.europaportaal.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie