Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

CBK Rotterdam; kunstenaars-documentatie op internet

Datum nieuwsfeit: 13-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centrum Beeldende Kunst Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten

Centrum Beeldende Kunst Rotterdam

Documentatie- en Informatiecentrum
voor informatie, documentatie, advies en bemiddeling. telefoon: 010 - 436.02.88 email: (docinf@cbk.rotterdam.nl)

OPROEP!

Rotterdamse kunstenaars: voeg uw kunst gerelateerde gegevens toe aan de database!

www.rotterdamsekunstenaars.nl

Bij het CBK staan ruim 1100 kunstenaars ingeschreven. Via het documentatie- en informatiecentrum van het CBK krijgen ze informatie over het culturele veld, cursussen, en subsidiemogelijkheden. In de zomer van 2002 kregen alle 1100 kunstenaars een oproep beeldmateriaal in te leveren en hun documentatie te vernieuwen voor een nieuwe website. Honderden kunstenaars deden dit reeds. Sinds oktober 2002 is hun geactualiseerde informatie te zien op internet. www.rotterdamsekunstenaars.nl (eng. www.rotterdam-artists.nl) is een verlengstuk van de bemiddelingsactiviteiten van het Documentatie- en Informatiecentrum. Vele tentoonstellingsmakers, opdrachtgevers en andere belangstellenden maken nu reeds gebruik van deze gratis bemiddelingsservice.

De basis voor www.rotterdamsekunstenaars.nl is een nieuwe database met een verfijnd zoeksysteem. Beeldmateriaal, cv-gegevens, statement en eventueel links naar de eigen website kunnen dan via internet geraadpleegd worden. Het systeem heeft ook een Engelstalige versie en is oproepbaar via www.rotterdam-artists.nl Uiteraard blijven de documentatiemappen bij het Centrum essentieel bij de presentatie van het werk van Rotterdamse beeldend kunstenaars.

Voor de nieuwe database en site zijn recent beeldmateriaal en beroepsgegevens van belang. Beeldend kunstenaars ingeschreven bij het CBK kunnen kosteloos 4 afbeeldingen laten plaatsen. Om gegevensinvoer te vergemakkelijken is een online formulier beschikbaar. Een aantal gegevens die u reeds eerder heeft ingevuld op het oude KIDS formulier staan hierop reeds vermeld. Via onderstaande link (Oproep!) komt u bij het online formulier. Betreffende kunstenaars hebben per post een oproep gekregen met wachtwoord om in te loggen. Als u bij het CBK staat ingeschreven maar geen bericht hebt gehad, neem dan contact op met het Documentatie- en Informatiecentrum.

Meer weten? Het Documentatie- en Informatiecentrum heeft een bibliotheek en archiefsysteem met nog veel meer informatie over Rotterdamse kunstenaars. U kunt langskomen tijdens de openingstijden (vanaf 9 januari di - vr 12 - 17 uur), of eerst telefonisch een afspraak maken (010 436 0288).


---

Documentatie- en Informatiecentrum
Nieuwe Binnenweg 75, 3014 GE Rotterdam
E-mail: (docinf@cbk.rotterdam.nl)
Telefoon 010 - 436.02.88
Open: dinsdag t/m vrijdag 12.00 - 17.00 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie