Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Marechaussee en politie rollen bende mensensmokkelaars op

Datum nieuwsfeit: 13-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Marechaussee en politie rollen bende mensensmokkelaars op

13-03-2003

Na een grootschalig onderzoek van de Koninklijke Marechaussee en de zeehavenpolitie Rotterdam Rijnmond, is woensdag (12 maart) een grote mensensmokkelorganisatie opgerold. Hierbij zijn acht verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van het smokkelen van honderden Chinezen naar Groot-Brittannië. De acht verdachten zijn in verzekering gesteld. Bij de actie werden in ons land in totaal 62 illegale Chinezen aangetroffen.

Het onderzoek werd van de zijde van de Koninklijke Marechaussee uitgevoerd door rechercheurs van het district Zuid-Holland/Zeeland. Bij de actie woensdag werden huiszoekingen verricht in tien panden in Rotterdam. Een van deze panden was ingericht als een zogenoemd "safe house". Daar werden illegaal in Nederland verblijvende Chinezen korte tijd ondergebracht. Bij het onderzoek woensdag werden in het betreffende pand 46 illegale Chinezen aangetroffen. Daarnaast werden in een vrachtwagen in de haven van Scheveningen nog eens 16 illegale Chinezen aangetroffen. Zij waren op weg naar Groot-Brittannië. In België werden in een "safe house" nog eens 40 illegale Chinezen aangetroffen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie