Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Ombuigingen Meeruitgaven 2003 gemente Heerlen

Datum nieuwsfeit: 14-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heerlen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Heerlen

home

Meeruitgaven 2003

De gemeente Heerlen geeft in 2003 10 miljoen méér uit dan in 2002 en buigt hiervoor
5 miljoen om. De meeruitgaven zijn divers, zo wordt ruim 5 miljoen uitgetrokken om tegemoet te kunnen komen aan de wensen van de raad, zoals deze zijn vastgelegd bij de behandeling van het meerjarig bestuurlijk programma afgelopen najaar. Daarnaast is er een bedrag van 2 miljoen gereserveerd om in te kunnen spelen op overige tegenvallers die op de gemeente afkomen, mede ingegeven door de economische tegenwind én de politieke onduidelijkheden. Het college zal nog nader invullen, waar deze reservering voor gebruikt wordt. De huisvesting van het ambtelijk apparaat is voor de komende periode geregeld en kost bijna 1 miljoen meer. Tenslotte is 2 miljoen aan de kant gelegd om een structurele impuls te kunnen geven aan de programmas uit het meerjarig bestuurlijk programma cq. coalitieprogramma.

Het geld komt beschikbaar doordat de gemeente méér geld krijgt van het Rijk in het gemeentefonds. Bovendien is ruimte ontstaan bij het opstellen van de begroting 2003, doordat geen invulling meer hoeft te worden gegeven aan het oude meerjarig programma. Daarnaast is een belangrijke bijdrage geleverd door de gemeentelijke organisatie, die voor 5 miljoen aan ombuigingsvoorstellen heeft aangeleverd. Deze voorstellen zijn opgesomd in een lijst met maar liefst 72 apart voorstellen/maatregelen, die uiterlijk in 2006 worden doorgevoerd.

Met de medezeggenschap wordt de komende weken overleg gevoerd over de personele consequenties.

Gemeente Heerlen, 14 maart 2003
Afdeling Communicatie
Reina Cobussen (045)5604070

(persvoorlichting@heerlen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie